Greenwayfood

by Petr Klíma

Smetanová hlívová polévka s tymiánem a lahůdkovým droždím

Smetanová hlívová polévka s tymiánem a lahůdkovým droždím

další z rychlých receptů v době koronaviru z domácí kuchyně. I když je člověk doma, tak vedou jídla rychlá a ne až tak složitá, jelikož povinností je více nežli vaření.

Počet porcí 4
Doba přípravy
40 minut

Budeme potřebovat:
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 vrchovatá lžička tymiánu
1 menší lžička celého kmínu
300 g hlívy ústřičné
1 mrkev
2 brambory
1 kostky zeleninového bujónu
1 lžička himálajské soli
4-5 lžic jemných ovesných vloček
1 lžíce lahůdkového droždí
sójová smetana dle potřeby
jarní cibulka na posyp

Návod

  1. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji do růžova, přidáme nasekaný česnek, tymián, kmín a chvíli orestujeme.
  2. Vlijeme 1,4 l vody, vsypeme na nudličky nakrájenou hlívu a mrkev, na kostky brambor, bujon osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, přidáme vločky, lahůdkové droždí a opět chvíli povařím. Necháme pod pokličkou dojít, polévka by měla trochu zhoustnout, nakonec zjemníme trochou smetany. Posypeme jarní cibulkou nebo petrželkou.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

9.4.2020

Share This