Greenwayfood

by Petr Klíma

Jáhlový koláč s ovocem

,
Jáhlový koláč s ovocem
Recept jsem si vypůjčil  z kuchařky 77 Inspirací pro zdravý život od Romana Uhrina. Koláč je mírně upravený, přidal jsem trochu vody, také jsem koláč pekl trochu déle, aby pěkně držel. Prostě, něco jsem přidal a něco ubral. Doufám, že se Roman neurazí 🙂

 

DSC_3661-4

Budeme potřebovat:
2 hrnky jáhel
3 hrnky vody
2 hrnky sójového mléka
1 vanilkový cukr
½ čl skořice
hrstka rozinek
špetka kurkumy
olej a kukuřičná strouhanka na vymazání formy
džem lesní ovoce
kompotované broskve půlené
sójová smetana /není nutné/

Návod:

  1. Jáhly propláchneme v horké vodě, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ztlumíme a za občasného míchání vaříme asi 20 minut, dokud jáhly nezměknou.
  2. Přilijeme sójové mléko, přidáme, cukr, kurkumu, rozinky a pomalým varem vaříme, dokud nám nevznikne hustá kaše. (Já jsem ještě zakryl pokličkou a mimo plotnu nechal 10 min dojít. Po té jsem kaši nechal trochu vystydnout.)
  3. Kaši vlijeme do větší kruhové formy (já použil tu, ve které peču quiche), potřeme marmeládou  (já ji mírně povolil vodou, aby se lépe roztírala) a po povrchu poklademe broskvemi vyříznutou stranou dolů a vtlačíme dovnitř. Povrch pokapeme smetanou a vložíme trouby předem vyhřáté na 170°C.
    4. Pečeme 30 minut, dokud koláč pěkně nezhnědne. Krájíme pečlivě vychladlý.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

20.1.2016

Share This