Greenwayfood

by Petr Klíma

Jarní chlebíky s vejci

Jarní chlebíky s vejci

V tomto receptu přináším skvostné využití kořenící směsi na vejce Sonnentor, společně s mladými klíčky ředkviček. Právě na jaře, kdy nám po dlouhé zimě chybí vitamíny a čerstvá zelenina je v nedohlednu, je nejlepší čas nechat klíčit semínka v mladé micro klíčky, které tuto absenci bravurně zastoupí.

Počet porcí 2
Doba klíčení ředkviček: 5 dní
Doba přípravy: 15 minut

Suroviny:
hrstka semínek ředkviček k nakličování
4 bio vejce
200 g tvarohového sýru lučina
2 lžičky koření na vejce
čerstvý chléb

Návod:
1. Nejprve si budeme muset naklíčit semínka ředkviček, po 12 hodinách máčení ve vodě semínka scedíme a necháme v nakličovací nádobě nebo sítku klíčit, tento proces trvá asi 5 dní, během toho průběžně klíčky proplachujeme.
2. Lučinu vložíme do misky, přidáme koření na vejce, zamícháme a necháme pár minut stranou.
3. Natvrdo uvařené a vychlazené vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka.
4. Krajíce chleba namažeme lučinou, poklademe vejci a posypeme ředkvičkami.

       

Můj tip: podobně jako klíčky ředkviček fungují s vejci i semínka zahradní řeřichy. 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

7.3.2024

Share This