Greenwayfood

by Petr Klíma

Jarní salát s chřestem a tofu

,
Jarní salát s chřestem a tofu


Dostala se mi do rukou opět novinka kořenící směsi Sonnentor pod názvem Koření na vejce. Napadlo mě ji využít podobným způsobem tak, jako dělám nakládané tofu v naší restauraci, takto naložené tofu se solí a bylinkami chutná o dost lépe a dál znamenitě slouží na obohacení svěžích salátů. Vyzkoušejte tuto jarní inspiraci, s farmářskými ředkvičkami, lučního listí a lahodného zeleného chřestu.

Počet porcí 4
Doba přípravy 50 minut

Suroviny:
nakládané tofu
1 kostka tofu natural
2 lžičky Koření na vejce koupit
2 lžíce panenského olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
dokončení salátu
5 kůsu zeleného chřestu
hrst jarních ředkviček
3 hrsti libovolného listového salátu (info níže)
panenský olivový olej
citronová šťáva
mořská sůl
čerstvá pažitka

Návod:

  1. Tofu nakrájíme na malé kostičky, přidáme zbytek surovin, promícháme a necháme v lednici nejméně hodinku macerovat.
  2. Chřest omyjeme, odřízneme spodní 2 cm, oloupeme a vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 2 minuty, scedíme a vložíme do studené vody. Nakrájíme na libovolné kousky.
  3. Do větší mísy nakrájíme na kolečka ředkvičky, natrháme listový salát (já použil pár ředkvičkových a pampeliškových listů, které jsou také velice výživné a na jaře kdekoliv při ruce, na trzích je na výběr také z mnoha zajímavých jarních crispi salátů, vyzkoušet také můžete rukolu, použijte dle vlastní fantazie), vsypeme chřest, tofu, zakápneme citronovou šťávou a olejem, zamícháme a dle potřeby dosolíme.

Můj tip takové nakládané tofu lze použít i do veganského šopského salátu nebo ve spojení se strouhanou mrkví či červenou řepou.

                                                                                                                                     

     



Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

29.5.2021

Share This