Greenwayfood

by Petr Klíma

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Už se těšíte na první letošní jahody? Zde je osvěžující recept v kombinaci s kokosovým mlékem a chia semínky. Je to tak snadné!

8 porcí
Doba přípravy 30 minut.

 Budeme potřebovat
800 ml Kokosového mléka
4 dcl vody
100 g chia semínek
6 pl hnědého třtinového cukru / 6 pl agávový sirup/
2 čl prášku čerstvé vanilky
40 g hořké čokolády/ čokoláda na vaření/
Jahodová marmeláda
700 g jahody
1 čl vločky agar agar
4 pl hnědého cukru
2 dcl vody

Návod.

  1. Vločky agar- agar namočíme do 2 dcl vody, trochu promícháme a necháme máčet asi 1/2 hodiny.
  2.  Kokosové mléko vlijeme i s vodou do větší mísy, přidáme cukr, vanilku, a zamícháme metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Vsypeme chia semínka, na kousky nasekanou čokoládu a opět metličkou rozmícháme. Necháme v míse asi 20 minut nabobtnat. (pudink je potřeba ochutnat a popřípadě přidat cukr, každý sladí jinak). Vložíme do lednice, s vychlazeným pudinkem se bude lépe pracovat při vrstvení do poháru.
  3. Vodu s agarem a cukrem přivedeme k varu, vsypeme na malé kostičky nakrájené jahody, a pozvolna vaříme 5-7 minut dokud se z části nerozvaří. Necháme důkladně vychladnout v lednici.
  4. Na dno poháru jako první dáme jahody a potom vrstvíme pudink a toto znovu opakujeme. Nahoře posypeme nastrouhanou čokoládou, popřípadě ozdobíme lístkem máti či meduňky.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

11.12.2015

Share This