Greenwayfood

by Petr Klíma

Vegan mrkvová bábovka s brusinkami

Vegan mrkvová bábovka  s brusinkami
Další pokus o zdravější bábovku s mrkví, brusinkami, citronovou kůrou nebo třeba chia semínky. Já říkám: konečně vláčná bábovka, která neuvízne v krku !

Doba přípravy 110 minut

Budeme potřebovat:
150 g pohankové mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
200 ml sójového mléka
80 g sušených brusinek
2 větší mrkve / já měl po oloupání 230 g/
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez fosfátů
1 čl jedlé sody
100 g kukuřičného sirupu
1 vanilkový cukr
1 banán
1 citron
3 pl chia semínek
3 pl olivového oleje
tuk a mouka na vysypání form

DSC_2479-2

Návod:

  1. Mouku prosijeme přes síto do větší mísy, přidáme vanilkový cukr, skořici, chia, prášek do pečiva, sodu, brusinky, citronovou kůru a zlehka promícháme.
  2. Banán vložíme do mixeru, přidáme sójové mléko, olej, sirup a umixujeme do jemna.
  3. Mrkve nastrouháme na jemném struhadle do misky.
  4. Všechny složky důkladně promícháme v míse, kde jsme měli mouku.
  5. Vlijeme do vysypané formy a vložíme do předem na 170°C vyhřáté trouby.
  6. Po 15 minutách ztlumíme teplotu na 160°C a pečeme dohromady  50-60 minut.  Špejlí zkoušíme – musí být suchá a čistá. Když se nám začne shora pálit, zakryjeme alobalem a dopečeme přikryté.

DSC_2459-2

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

13.12.2015

Share This