Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivy – co bychom o nich měli vědět…

Kopřivy – co bychom o nich měli vědět…

Kopřiva dvoudomá je doslova nejž(a)havějším kandidátem na zpestření jarního jídelníčku a zároveň živým důkazem, že veganská a zdravá strava nemusí nutně zruinovat rodinný rozpočet. Jedná se o jeden z nejznámějších plevelů, vyskytující se téměř po celém světě s...
Kroužek vaření 2025 11/12

Kroužek vaření 2025 11/12

Mnoho dětí jsem na posledním kroužku vaření mile potěšil, zařadil jsem jimi oblíbené makarony s bazalkový pestem a cherry rajčátky, velice podobně je připravujeme i ve školní jídelně, vždy si najdou dost strávníků. Tento pokrm je jednoduchý a hlavně rychlý,...
Komunitní večeře je zpět….

Komunitní večeře je zpět….

Nedávno jsme opět uspořádali ve školní jídelně na Hanspaulce večeři pro rodiče, sousedy a celkově přátele školy. Tahle akce běží již třetím rokem, jedna z prvních večeří byla velice populární svatomartinská husa, od té doby se tato událost stala velice populární a...
Rostlinná frankfurtská polévka

Rostlinná frankfurtská polévka

Postupně přemýšlím o dalších receptech na kroužek vaření a protože nyní máme v pořadí výrobu polévky, tak jsem si vzpomněl na polévku, kterou mají děti v jídelně rádi. Frankfurtská polévka chutná mnoha dětem a já bych rád dětem ukázal že se dá uvařit i bez použití...
Makarony s bazalkovým pestem a cherry rajčátky

Makarony s bazalkovým pestem a cherry rajčátky

Dost podobný recept-postup jsem v minulém roce zařadil na jídelníček naší školní jídelny. Není to určitě nic nového, pesto z bazalky zná asi každý, každopádně tato kombinace obohacená cherry rajčátky a parmazánem funguje moc dobře. A doopravdy, toto jednoduché a...