Greenwayfood

by Petr Klíma

Rajská polévka s perníkem

Rajská polévka s perníkem

Rajská polévka patří mezi klasiky české kuchyně. V této verzi ji zjemníme strouhaným perníkem, který dodá jemně nasládlou chuť a krásně polévku zahustí. Suroviny (5-6 porcí): 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer) 1 středně velká cibule olivový olej (podle potřeby) 2...
Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
Ravioly s ricottou a špenátem

Ravioly s ricottou a špenátem

Někdy stačí málo, abyste se na chvíli ocitli v italské kuchyni – trochu mouky, pár vajec a chuť pustit se do dobrodružství s válečkem v ruce. Výroba domácích těstovin sice zabere o něco víc času než otevření balíčku z obchodu, ale odměnou je jemné těsto, které voní po...
Na Hanspaulce nám odstartovala čtvrtá sezona kroužku vaření

Na Hanspaulce nám odstartovala čtvrtá sezona kroužku vaření

Po prázdninové pauze jsme se znovu sešli v naší cvičné kuchyni na Hanspaulce a odstartovali už čtvrtý rok kroužku vaření. Atmosféra byla od první chvíle skvělá – děti se těšily, že si znovu oblečou zástěry a pustí se společně do práce. Není divu, vaření tu totiž nikdy...
Podzimní rajčatový salát s pohankou

Podzimní rajčatový salát s pohankou

  V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná...