Greenwayfood

by Petr Klíma

Ledový salát s opečeným tofu a koprem

Ledový salát s opečeným tofu a koprem

Další lehký salát, tentokrát z ledového salátu, ten seženete bez problémů skoro všude. Navíc pokud si dáte práci a seženete i tofu potažmo řecké salátové koření od Sonnentor, tak vytvoříte tento jednoduchý, výživný, ale na druhou stranu dietní salát. Počet porcí 2...
Kroužek vaření- Caesar salát wrapy

Kroužek vaření- Caesar salát wrapy

Blíží se nám období listových salátů všech druhů, na trhu jich bude na výběr nespočet a i proto jsem poslední kroužek zaměřil na tuto typicky jarní surovinu. Listové saláty i např. ředkvičky či bylinky samozřejmě seženete na trhu až do léta, ale právě jaro je nejlepší...
Ředkvičky a jiné ředkve…

Ředkvičky a jiné ředkve…

Za surovinu, která paří k favoritům studené kuchyně a k výrobě salátů především,bych určitě označil ředkvičku. Ředkvičky jsou zřejmě původem z Asie, avšak písemně jsou doloženy až ve Středomoří. Po staletí je konzumovali Egypťané, znali je již v roce 2780 př. n. l.,...
Kroužek vaření- kopřivy opět v akci

Kroužek vaření- kopřivy opět v akci

I na kroužku vaření jsem nemohl v tomto roce zapomenout na to, abychom s dětmi udělali něco z čerstvých jarních kopřiv. (Před rokem jsme z kopřiv dělali tyto nevšední slané muffiny.) K této příležitosti také pro kroužek vznikl i tento nevšední recept na kopřivové...