Greenwayfood

by Petr Klíma

Pohanková granola s kustovnicí

,
Pohanková granola s kustovnicí

Na  mém blogu najdete recept na výtečnou čokoládovou granolu se slunečnicí, kterou děláme už spoustu let a má vždy úspěch nejen ke snídani, výborné snídaně třeba cesty. Chtěl jsem však vyzkoušet i něco nového, udělat nějakou bezlepkovou verzi a to s pohankovými kroupami. stačí jen kroupy den předem namočit a můžete se pustit do pečení. Pohanka opět po upečení trochu ztvrdne, proto bude lepší nežli s jogurtem, granolu zalít teplým rostlinným mlékem, po které granola trochu ztvrdne a bude tak lépe stravitelná. Pak už jen stačí obohatit čerstvým ovocem. Takové snídaně zaručí energii do nového dne.

Budeme potřebovat:
200 g pohankových krup
200 g bezlepkových ovesných vloček
70 g lískových ořechů
50 g dýňového semínka
1 lžička skořice
3 lžíce chia semínek
60 g javorového sirupu
60 g kokosového tuku
60 g kustovnice

 

Návod:

  1. Pohanku namočíme na 24 hodin do vlažné vody, poté důkladně propláchneme v sítku studenou vodou a necháme vykapat. Poté vsypeme do mísy.
  2. Přidáme zbytek suchých surovin kromě kustovnice, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem, sirupem a důkladně zamícháme.
  3. Vsypeme na plech s papírem na pečení a rovnoměrně rozprostřeme. Vložíme do předem na 150°C vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, Během pečení párkrát vyjmeme a granolu promícháme. Do granoly vsypeme kustovnici, zamícháme a opět vložíme na chvíli do trouby, asi na 8 minut. Necháme vychladnout, následně skladujeme v suchu i několik týdnu.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

25.10.2020

Share This