Rád bych vám představil svou trilogii kuchařek, které vznikaly postupně od roku 2017 ve spolupráci s nakladatelstvím SmartPress. Každá z nich stojí na myšlence zdravého a jednoduchého vaření z čerstvých sezónních surovin. Společně tvoří ucelený průvodce moderní rostlinnou kuchyní – bez masa, zato se spoustou zeleniny, luštěnin a kvalitních obilovin. Ať už vaříte každý den, hledáte inspiraci pro rodinné obědy, nebo chcete do jídelníčku přidat více rostlinných pokrmů, tahle trojice vám otevře dveře k chutím, které jsou zdravé, barevné a plné energie.
Zeleninová kuchařka – Z farmy přímo na váš stůl
První díl vznikl jako oslava sezónnosti a české farmářské produkce. Kuchařka je rozdělena podle ročních období, takže nabízí přesně to, s čím příroda zrovna pracuje – od jarních salátů přes letní zeleninové hody až po zimní, syté a hřejivé recepty.
Najdete v ní:
českou klasiku ve veganské podobě
moderní, světově inspirované pokrmy
kompletní sezónní menu včetně pomazánek, polévek, hlavních chodů i dezertů
a také pohled do ročního koloběhu na farmě i na farmářském trhu
Do kuchyně vám vstoupí známé i méně známé druhy zeleniny – jako kadeřávek, tuřín či vodnice. Kuchařka se díky velkému úspěchu dočkala i druhého vydání s novým grafickým zpracováním, zakoupit můžete zde
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
Druhý díl přímo navazuje na principy sezónního a vyváženého vaření, ale přidává nový rozměr: luštěniny jako kvalitní rostlinný zdroj bílkovin. Přináší úplně nové recepty a inspiruje k zařazení luštěnin do každodenní kuchyně tak, aby vás bavily. Více informací o knize najdete zde.
Dozvíte se:
jak luštěniny vařit, klíčit, fermentovat i skladovat
jaké druhy se hodí na polévky, pomazánky, hlavní jídla či dezerty
jak je připravit tak, aby chutnaly celé rodině – včetně dětí
tato kniha ukazuje, že luštěniny nejsou „jídlo z povinnosti“, ale skutečná delikatesa, pokud je člověk umí správně uchopit.
Knihu zakoupíte nyní ve slevě na tomto odkazu. 


Obilovinová kuchařka – Od polévek po dezerty
Závěrečná kniha trilogie je odvážná, inspirativní a možná i trochu překvapivá. Obiloviny totiž rozhodně nemusí být nudné přílohy! Tady se stanou hlavní hvězdou. Zakoupit můžete ve všech knihkupectví ČR nebo přímo u vydavatele zde.
Najdete v ní recepty:
na krémové polévky
poctivá hlavní jídla plná bílkovin
zářivé a syté saláty
voňavé dezerty i originální lahůdky (ano, dokonce i tataráček nebo polský bigos)
Pšenice, žito, špalda, pohanka, oves, kroupy, bulgur, quinoa – každá z obilovin nabízí jinou chuť i strukturu a otevírá dveře ke kreativnímu vaření.

Tři kuchařky, jedna filozofie: vařit jednoduše, zdravě a s radostí
Tato trilogie vznikla z radosti z vaření a z přesvědčení, že čerstvé suroviny a jednoduché recepty jsou základem zdravého a šťastného života. Pokud hledáte inspiraci pro každý den, chcete jíst pestře, nebo toužíte objevit nové chutě rostlinné kuchyně, všechny tři knihy vám v tom budou spolehlivým průvodcem.






















