Greenwayfood

by Petr Klíma

Makarony s bazalkovým pestem a cherry rajčátky

Makarony s bazalkovým pestem a cherry rajčátky

Dost podobný recept-postup jsem v minulém roce zařadil na jídelníček naší školní jídelny. Není to určitě nic nového, pesto z bazalky zná asi každý, každopádně tato kombinace obohacená cherry rajčátky a parmazánem funguje moc dobře. A doopravdy, toto jednoduché a...
Red velvet cupcaky

Red velvet cupcaky

Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete,...
Kroužek vaření 2025/10

Kroužek vaření 2025/10

První kroužek druhého pololetí odstartoval velkolepě, s příchodem svátku sv. Valentýna jsem pro děti připravil recept na velice oblíbené red velvet cupcaky. Většina dětí tento neobvykle červený zákusek znalo, není divu, red velvet cake si dnes můžete dát v mnoha...
Smetanové těstoviny s žampiony a špenátem

Smetanové těstoviny s žampiony a špenátem

Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť). Směs je takovým chameleonem mezi kořeními, který zvýrazňuje chuť všech druhů pokrmů, ať už polévek, omáček, masa nebo zeleniny. Já...
Kroužek vaření 2025/9

Kroužek vaření 2025/9

Témata kroužku vaření většinou vymýšlím spontánně na poslední chvíli, nikdy není přesný plán, co se bude během školního roku vařit. Má to však jisté výjimky, jsou vybraná jídla která se každý rok opakují, oblíbené pokrmy které děti baví. Především sushi, tortilly,...