Greenwayfood

by Petr Klíma

Polský bigos s tempehem a pohankou

Polský bigos s tempehem a pohankou

Často se inspiruju v polské kuchyni různými tradičními jídly. Projevilo se to i při tvorbě mojí poslední luštěninové kuchařky, kdy jsem zařadil mezi recepty neodolatelnou polévku z kyselých okurek. Je tomu tak i nyní, kdy jsem pro vás vybral velice tradiční až...
Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

S příchodem teplých letních dnů tíhneme k osvěžujícím moučníkům. A proto jsem si dovolil naservírovat tyto krásné, chutné ale hlavně osvěžující košíčky, plné dobrých a velice zdravých surovin. 18 tartaletek Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: košíčky 1,2 lžičce...
Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Další koláč který můžete vyzkoušet z mé oblíbené ječné kaše Tsampa. Jarní rebarbora a jahody jsou nepřekonatelnou kombinací v koláči vždy fungují skvěle, vyzkoušejte. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Suroviny: 200 g kaše Tsampa  20 g vanilkového pudinku 1 lžička...
Chřestové rissoto

Chřestové rissoto

Klasická rissota se připravují z rýže Arborio, je to krátkozrnný druh rýže japonského původu pěstovaný v Itálii, kde má popularitu v mnoha druzích klasických ,,rissot´´. Výhodou takové rýže je rychlá příprava, každopádně postrádá s porovnáním s rýží celozrnnou...
Italský salát s uzeným tempehem

Italský salát s uzeným tempehem

Javanská specialita tempeh z fermentovaných sójových bobů ve velice lahodném salátu. Opět je tu evergreen posledních týdnu v naší restauraci. Je to jednoduché a ingredience velice dostupné. Počet porcí 2 Doba přípravy 70 minut Budeme potřebovat: 1 balení uzeného...