PK | Úno 17, 2018 |
Tento chesecake se u nás v restauraci velice dobře zabydlel, když nám to dobře vychází, tak ho děláme několikrát za týden a nikdy nemá nouzi o svého zákazníka. Je pravda že tento recept nejspíše znáte už z mojí Zeleninové kuchařky, nyní jsem ho chtěl mít i na blogu...
PK | Úno 15, 2018 |
Minulý týden jsem dostal neobyčejné pozvání od nejlepšího výrobce fotoaparátů – značky Nikon (tedy z mého pohledu a zkušenosti) na velice zajímavý workshop, zaměřený na foodfotografii spojenou s foodstylingem. No, a jelikož je to toto pro mne už několik let...
PK | Úno 9, 2018 |
Drožďovou polévku či pomazánku jsem často dělával z čerstvého droždí. Pravidlem to bylo až do doby, kdy jsem se seznámil a začal více pracovat s droždím sušeným. Lahůdkové (nebo také francouzské) droždí nemá vlastně s aktivním droždím nic moc společného. Vzniká...
PK | Úno 2, 2018 |
Možná jste už o pokrmu tagine nebo také tajine (tažín) někdy slyšeli nebo jste nějaký druh tohoto jídla někde ochutnali. Originální název pokrmu se pojí především s hliněnou či keramickou nádobou, ve které se toto exotické jídlo v severoafrickém Maroku připravuje. Na...
PK | Led 26, 2018 |
Často přemýšlím, proč lidé nemají příliš v oblibě celer! Je pravda, že je poměrně aromatický a někteří lidé ho snesou maximálně ve vývaru, popřípadě dvakrát do roka v bramborovém salátu. Každopádně myslím, že bychom mu měli dávat v kuchyni více příležitosti. Já ho...