Greenwayfood

by Petr Klíma

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

Na trzích se často na podzim prodávají kukuřičné klasy, které jsou velice chutné a nesmírně sladké. Většinou nemáme moc nápadů na jejich zpracování, takže je uvaříme v hrnci, omastíme, osolíme a pečlivě okousáme. Možná ale netušíte, že si z takové kukuřice velmi...
Plněné PAPRIKOVÉ LUSKY  s omáčkou z čerstvých rajčat

Plněné PAPRIKOVÉ LUSKY  s omáčkou z čerstvých rajčat

Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme  naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...
KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

Začátkem září vyšla moje první kuchařka s názvem Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl. Toto je informace poměrně stará a relativně známá tomu, kdo mě sleduje na blogu, FB či Instagramu. Poprvé jsem ji měl možnost představit na Biodožínkách, o kterých...
CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

CHALUPÁŘSKÁ polévka z černých fazolí s koprem

Abych pravdu řekl, tahle polévka nebyla úplně můj nápad. S touto kombinací totiž přišly moje kolegyně z restaurace a můžu říct, že se zde solidně zabydlela. Je pravda, že složením mírně připomíná kulajdu, ale fazole jsou v ní vážně jedinečné. Vyzkoušejte a budete...