PK | Říj 12, 2017 |
Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
PK | Říj 2, 2017 |
Na trzích se často na podzim prodávají kukuřičné klasy, které jsou velice chutné a nesmírně sladké. Většinou nemáme moc nápadů na jejich zpracování, takže je uvaříme v hrnci, omastíme, osolíme a pečlivě okousáme. Možná ale netušíte, že si z takové kukuřice velmi...
PK | Zář 23, 2017 |
Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...
PK | Zář 22, 2017 |
Začátkem září vyšla moje první kuchařka s názvem Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl. Toto je informace poměrně stará a relativně známá tomu, kdo mě sleduje na blogu, FB či Instagramu. Poprvé jsem ji měl možnost představit na Biodožínkách, o kterých...
PK | Zář 17, 2017 |
Abych pravdu řekl, tahle polévka nebyla úplně můj nápad. S touto kombinací totiž přišly moje kolegyně z restaurace a můžu říct, že se zde solidně zabydlela. Je pravda, že složením mírně připomíná kulajdu, ale fazole jsou v ní vážně jedinečné. Vyzkoušejte a budete...