Greenwayfood

by Petr Klíma

Jak bylo na letošních BIOdožínkách…

Jak bylo na letošních BIOdožínkách…

Jak už je zvykem každý rok, vyrážíme téměř všichni zaměstnanci Countrylife začátkem září směr Nenačovice, kde se tradičně konají Biodožínky. V tomto roce to byl již čtrnáctý ročník a mohli jste si zde všimnout několik příjemných změn o které bych se nyní rád podělil....
Originální OBYČEJ….dáváme nábytku nový život!

Originální OBYČEJ….dáváme nábytku nový život!

Spojovalo je dlouholeté přátelství, trávily spolu hodně času. Jeden den přišly s nápadem, který se nebály realizovat. Jejich láska k nábytku, především tomu starému, dala základ platformě, kde se mohou realizovat lidé se stejnou zálibou, ke které tíhnou i ony....
DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

Koncem léta přichází na trhy moje oblíbená dýně Hokkaido, která je nenáročná na úpravu a po upečení chutná výtečně, téměř jako pečené kaštany. V tomto salátu ji doprovází žlutý mangold, který v tuto dobu bez problému seženete na trzích v té nejlepší čerstvosti nebo ho...
MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

MLÉČNÁ polévka se zelenými fazolkami a koprem

 Toto je hodně stará klasika – jedněmi nenáviděné a jinými naopak milované zelené fazolky ve smetanové polévce s bramborem a koprem. Je potřeba to zkusit – ono to vůbec není špatné! Přece jenom ty školní jídelny nebyly až tak zlé, co myslíte? Počet porcí 5...
Rajská RAJTA s cuketami

Rajská RAJTA s cuketami

Rajtu neboli raitu či pachadi děláme v restauraci několik let a je to skvělý doplněk k pokrmům s rýží, kdy příjemně obohatí celý pokrm. Raita je původně orientální omáčka, která se běžně skládá z koření, jogurtu a může ji doplňovat zelenina. Právě v orientální kuchyni...