Greenwayfood

by Petr Klíma

Vícezrnný perník

Vícezrnný perník

Hodně často peču z toho, co zrovna máme doma a tentokrát jsem toho doma měl hodně. V mojí špíži vždy najdu celozrnnou nebo hladkou mouku. Rád používám melasu, kypřící prášek mám doma bez fosfátu, nechybí tu ani jedlá soda. Ze sušených plodů máme v zásobě datle,...
Jarní zelené smoothie

Jarní zelené smoothie

Takto startuji jaro já! Mixérem, zelenými potravinami s banánem a kešu oříšky. A dál? Prozradí suroviny a následně i chuť.   0,7 l smoothie doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 3 hrstky špenátu ½ zelené hrušky 1 banán 1 kiwi hodně zralé ½ limetky několik listů...
Legendární Pragerův cider v nových obalech

Legendární Pragerův cider v nových obalech

V tomto týdnu, přesně ve čtvrtek podvečer byli poprvé oficiálně představeny nové obaly produktů F.H PRAGER. Vše se odehrálo v podnikové prodejně na Jugoslávských Partyzánů v pražských Dejvicích. Jelikož můj blog a tato lokální firma poslední dobou víc a víc...
Quinoa- Merlík čilský

Quinoa- Merlík čilský

  Quinoa (Merlík chillský), nebo-li také „vzácný poklad Inků“, botanicky nespadá mezi obiloviny. V našich končinách je tak však převážně využívaná. Jejím původním domovem jsou daleké Andy v Bolívii, Peru a Chille. Již ale přes sto let se pěstuje i v...
Tržnice Sapa- Malá Hanoj na okraji Prahy

Tržnice Sapa- Malá Hanoj na okraji Prahy

S myšlenkou, že bych měl navštívit vietnamskou tržnici Sapa v pražské Libuši, jsem koketoval už hodně dlouho. Poprvé jsem se o tomto místu dozvěděl od gurmána Pavla Maurera, který občas navštíví naši restauraci v Dejvicích. Vždy prohodíme několik slov a jednou padla...