Greenwayfood

by Petr Klíma

Pohankový salát s celerem a sušenými rajčátky

,
Pohankový salát s celerem a sušenými rajčátky

Nový recept, který jsem připravil do pořadu Sama doma. Tématem byly recepty z pohanky a jelikož se mi při zkoušení tento zimní salát vážně povedl, tak nemohl na natáčené chybět.

Suroviny:
70 g světlé pohanky
¼ čerstvého celeru
½ jablka
2 hrstky sušených rajčat v oleji
2 hrsti slunečnicových semínek
plocholistá petrželka
2 hrsti čerstvé rukoly
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 lžíce tekutého medu
2 lžičce citronové šťávy
1 utřený stroužek česneku
mletý pepř
sůl

Návod:
1. Pohanku přivedeme k varu a vaříme asi 6 minut, scedíme a necháme pod pokličkou dojít. Následně přesypeme do velký mísy a necháme vychladnout.
2. Do mísy přidáme na nudličky nakrájený celer, jablko, na kostky nakrájená sušená rajčata. Dále přidáme slunečnicové semínka, nahrubo nasekanou petrželku, opranou rukolu, osolíme a ochutíme pepřem.
3. Nakonec přelijeme dresinkem, který umícháme ze zbylých surovin. Vše zamícháme a můžeme servírovat.

Dovednosti

Zveřejněno

17.1.2024

Share This