Greenwayfood

by Petr Klíma

Valentýnská máslová srdíčka

,
Valentýnská máslová srdíčka

Na den sv. Valentýna, který se nám blíží, by bylo dobré vymyslet něco originálního a hlavně krásného. A proto jsem se opět rozhodl tento úkol vymyslet s dětmi doma i na kroužku vaření. Vytvořili jsme tyto krásně barevné sušenky, které potěší kohokoliv, koho máte rádi, co myslíte?

Suroviny
250 g mouka hladká pšeničná
140 g máslo
70 g cukr
1 vanilkový cukr
1 vejce
2 lžíce vody
zdobení:
1 vejce na vyšlehání polevy
10 lžic moučkového cukru
barva gelová potravinářská červená (Dr.Oetker)
jedlé dekorace (Dr.Oetker)
jedlé kouzelné květy Sonnentor
několik sáčků na zdobené perníčků


Návod:

1. Mouku vsypeme do mísy hnětače, přidáme změklé máslo, cukr a začneme míchat (u hnětače KitchenAid nejprve plochým šlehačem, poté vyměníme za hnětací hák). Přidáme vejce, vodu a dopracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme nejméně půl hodiny odpočinout.
2. Z těsta vyválíme 4 mm tenký plát a vykrajujeme libovolné sušenky (já srdíčkové vykrajovátka zakoupil zde, na tomto e-shopu najdete i spoustu jedlých dekorací, které poslouží na zdobení sušenek). Pečeme na 180°C dozlatova asi 10 minut.
3. Rozbijeme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Cukr přesejeme na jemném sítku, aby se nám neucpával sáček na zdobení sušenek. Bílek vyšleháme s cukrem do husté pěny, rozdělíme do tří misek, jednu necháme bílou, červeným barvivem postupným přidáváním vytvoříme růžovou a červenou barvu polevy.
4. Nyní se můžete pustit do zdobení, lžičkou naneseme polevu po celém povrchu sušenky, následně zdobíme sáčkem a dekoracemi viz foto.

Můj tip: lze také použít čokoládovou polevu, potřít sušenku a také posypat dekoracemi či květy, lze také vidět na fotografiích.

Dovednosti

Zveřejněno

4.2.2024

Share This