Greenwayfood

by Petr Klíma

Chutney z červené cibule

Chutney z červené cibule

Toto je věc kterou miluji, opět se chuťově vracím do doby, kdy jsem působil v Anglii. Chutney (čatný) pochází z indické kuchyně, jeho obliba je po celém světě, vyrábí se jak ze zeleniny tak z ovoce. Už jednou jsem zde připravoval chutney z broskví, typicky indické,...
Středomořský zelný salát

Středomořský zelný salát

Asi znáte různé druhy zelných salátů, já mám hodně oblíbený třeba s koprem nebo mrkví, to jsou osvědčené kombinace. Rád u těchto salátů zelí nasolím, také pomačkám, aby změklo a pustilo trochu šťávu. Někdy však zelí nemačkám, především proto, aby salát vypadal stále...
Letní grilování zeleniny

Letní grilování zeleniny

S létem jsou tu dovolené, cesty za dobrodružstvím, ale také kulinářské zážitky na grilu pod širým nebem.Grilovat se dá všelicos, můžete vyzkoušet rostlinné párečky, naložené tofu nebo třeba Robi oválky s česnekem. Jakého pomocníka však mohu určitě doporučit, tak by...
DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

Koncem léta přichází na trhy moje oblíbená dýně Hokkaido, která je nenáročná na úpravu a po upečení chutná výtečně, téměř jako pečené kaštany. V tomto salátu ji doprovází žlutý mangold, který v tuto dobu bez problému seženete na trzích v té nejlepší čerstvosti nebo ho...
Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali.  Počet porcí  4 Doba přípravy...