PK | Čvc 26, 2018 |
Asi znáte různé druhy zelných salátů, já mám hodně oblíbený třeba s koprem nebo mrkví, to jsou osvědčené kombinace. Rád u těchto salátů zelí nasolím, také pomačkám, aby změklo a pustilo trochu šťávu. Někdy však zelí nemačkám, především proto, aby salát vypadal stále...
PK | Čvc 16, 2018 |
S létem jsou tu dovolené, cesty za dobrodružstvím, ale také kulinářské zážitky na grilu pod širým nebem.Grilovat se dá všelicos, můžete vyzkoušet rostlinné párečky, naložené tofu nebo třeba Robi oválky s česnekem. Jakého pomocníka však mohu určitě doporučit, tak by...
PK | Srp 13, 2017 |
Koncem léta přichází na trhy moje oblíbená dýně Hokkaido, která je nenáročná na úpravu a po upečení chutná výtečně, téměř jako pečené kaštany. V tomto salátu ji doprovází žlutý mangold, který v tuto dobu bez problému seženete na trzích v té nejlepší čerstvosti nebo ho...
PK | Čvc 14, 2017 |
Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali. Počet porcí 4 Doba přípravy...
PK | Čvn 30, 2017 |
Inspiraci k tomuto receptu jsem čerpal ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. Počet porcí 5-6 Doba přípravy 70 minut Budeme...