Greenwayfood

by Petr Klíma

Kakaová roláda s jahodami

Kakaová roláda s jahodami

Jak jinak začít jahodovou sezónu než nějakým chutným moučníkem. Často dělám bublaninu nebo koláč v kombinaci s rebarborou. Pro tentokrát jsem si však usmyslel, že si na víkend uděláme tuto roládu s jahodami. Netřeba žádné neznámé suroviny, také příprava není zas tak...
Avokádové toasty s vejci

Avokádové toasty s vejci

Tak trochu jiná vajíčková pomazánka jakou známe, navíc s kořením UMAMI , které vám tuto pomazánku obzvláštní. Počet porcí 2 Doba přípravy 20 Suroviny: 2 bio vejce 1 zralé avokádo 4 lžíce smetanového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 lžičky koření Umami 1 lžička mořské...
Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Nový návod na zdravější pizzu přímo u vás doma je tu!  Recept pochází se zeleninové kuchařky a já ho trochu poupravil pro účely kroužku vaření, který nyní vedu na Hanspaulce. Fotografie jsem tentokrát použil z domácí narozeninové oslavy dcery Julie, zde si mimo jiné...
Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

S příchodem teplých letních dnů tíhneme k osvěžujícím moučníkům. A proto jsem si dovolil naservírovat tyto krásné, chutné ale hlavně osvěžující košíčky, plné dobrých a velice zdravých surovin. 18 tartaletek Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: košíčky 1,2 lžičce...
Středomořský zelný salát

Středomořský zelný salát

Asi znáte různé druhy zelných salátů, já mám hodně oblíbený třeba s koprem nebo mrkví, to jsou osvědčené kombinace. Rád u těchto salátů zelí nasolím, také pomačkám, aby změklo a pustilo trochu šťávu. Někdy však zelí nemačkám, především proto, aby salát vypadal stále...