Greenwayfood

by Petr Klíma

Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

, ,
Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

S příchodem teplých letních dnů tíhneme k osvěžujícím moučníkům. A proto jsem si dovolil naservírovat tyto krásné, chutné ale hlavně osvěžující košíčky, plné dobrých a velice zdravých surovin.

18 tartaletek
Doba přípravy 60 minut

Budeme potřebovat:

košíčky
1,2 lžičce umletého lnu
100 g rostlinného tuku (Alsan)
200 g praženého ječmene Tsmapa
20 g strouhaného kokosu
50 g rýžového sirupu
extra kokos na podsypávaní těsta
…a také pekáč na pečení muffinů

meruňkový džem
300 g meruněk
2 lžice třtinového cukru
½ lžičky skořice

kešu krém:
120 g kešu ořechu
30 g strouhaný kokos
šťáva z ½ citronu
1 lžička citronové kůry
50 g rýžového sirupu
1 dcl kokosové smetany

 

Návod:

  1. Den předem si namočíme kešu ořechy.
  2. Len zalijeme 4 lžicemi vlažné vody a necháme nabobtnat. Povolený tuk, tsampu a kokos vsypeme do misky. Přidáme sirup, len a vypracujeme těsto, vložíme do fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici uležet.
  3. Těsto vyjmeme, propracujeme, vyválíme na kokosem posypaný stůl, sklenicí vykrajujme kolečka o velikosti díry v plechu na muffiny, vtlačíme dovnitř pekáče (je dobré vystlat proužkem pečícího papíru, aby se korpusy lepe vyndávali), vytvarujeme libovolné košíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 10 minut, necháme vychladnout.
  4. Meruňky nakrájíme na malé kostičky, doplejeme trochou vody, vsypeme cukr, a pozvolna vaříme asi 10 minut dokud džem nezačne houstnout, rozmixujeme tyčovým mixerem, necháme vychladnout.
  5. Namočené kešu vložíme do mixeru, přidáme zbytek suroviny a umixujeme v jemný krém. Necháme chvíli vychladit, cukrářským sáčkem plníme košíčky, nakonec přelijeme meruňkami. Vložíme na ½ hodiny do lednice vychladnout.

Můj tip: pokud by jste chtěli dělat dezerty tak stejně krásné jako jsou na obrázku, doporučuji si pořídit krabičku krásně barevných květu, které se hodí taktéž na zmrzlinu atd…..

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

2.7.2021

Share This