Greenwayfood

by Petr Klíma

Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali.  Počet porcí  4 Doba přípravy...
Tofu Cranachan s třešněmi

Tofu Cranachan s třešněmi

Inspiraci k tomuto receptu jsem čerpal ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. Počet porcí 5-6 Doba přípravy 70 minut  Budeme...
Slaný koláč s chřestem a černými olivami

Slaný koláč s chřestem a černými olivami

Když jsem chystal tento recept, měl jsem v plánu udělat pizzu, která bude zdravá a hlavně neobyčejná, o což se vlastně snažím u každého receptu. No, pizza to úplně není, spíše by to mohla být ta americká DEEP pan pizza, 🙂 tak se tomu nějak říká, jestli se nepletu....
Pečená kořeněná cizrna

Pečená kořeněná cizrna

Asi si pomyslíte – pchééé to znám, dělal jsem to mnohokrát, já třeba ano. Tak jsem si říkal, že jsou tu tací, co si pečenou cizrnu nikdy nepřipravili, že vůbec netuší, o co jde a slyší to poprvé. Zrovna pro VÁS jsem ji znovu upekl. Tak, jak ji mám rád já. Pěkně...
Polentová pizza

Polentová pizza

Jídla z polenty jsou lehká, ale přitom vydatná a nedají až tak moc práce. Možná se to nebude z návodu a seznamu surovin zdát, ale vážně je to tak, věřte mi. Polenta je kukuřičná kaše, používaná především v severní Itálii, Chorvatsku, Moldavsku nebo třeba v Černé Hoře....