Greenwayfood

by Petr Klíma

Středomořský zelný salát

,
Středomořský zelný salát

Asi znáte různé druhy zelných salátů, já mám hodně oblíbený třeba s koprem nebo mrkví, to jsou osvědčené kombinace. Rád u těchto salátů zelí nasolím, také pomačkám, aby změklo a pustilo trochu šťávu. Někdy však zelí nemačkám, především proto, aby salát vypadal stále svěží a nadýchaný, tak jak je tomu přesně v tomto receptu. Nebojte se vyzkoušet tuto nevšední kombinaci s olivami, hodí se skvěle v letních dnech obzvláště u grilování, tak jsme ho tento víkend měli my na chalupě. Velice dobré olivy a oleje je možné objednat na www.ochutnejterozdil.cz

Počet porcí 4
Doba přípravy 15 minut

Budeme potřebovat:
1/4 středně velkého bílého zelí
1/2 žluté papriky
2 malá červená cibule
hrstky čerstvé bazalky
1 lžíce sušeného oregana
5 lžic olivového oleje
mořská sůl
mletý pepř
1/2 citronu
2 hrstky černých oliv
2 hrstky zelených oliv

Návod:
1. Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na libovolné nudličky, vsypme do mísy, přidáme oregano, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a zamícháme.
2. Přidáme olivy, zastříkneme citronem, vsypeme nahrubo nasekané lístky bazalky a opět zamícháme. Ihned servírujeme.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

26.7.2018

Share This