Greenwayfood

by Petr Klíma

Pohankový tataráček

, ,
Pohankový tataráček

Byly doby, kde jsem dělával falešný tataráček z vařených brambor. Nyní jsem si říkal, že vyzkouším něco nového a tak mě napadla kombinace pohanky a sojového masa. Musím říct, že se to docela povedlo, vyzkoušejte sami.

Počet porcí 8

Doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:

80 g pohankových krup

50 g sojové drtě
1 lžička zeleninové bujonu
5 lžic sojové omáčky
1 lžíce sušeného česneku
½ dcl olivového oleje
½ na jemno nakrájené cibule
1 lžíce papriky
½  lžička chilli
1 utřený stroužek česneku
7 lžic kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
špetka mletého pepře
mořská sůl
petrželka nebo jarní cibulka na posyp

Návod:

  1. Pohanku a drť zalijeme vodou na povrch, přidáme bujón, přivedeme k a varu a pozvolna vaříme asi 12 minut, poté necháme ještě asi 10 minut pod pokličkou dojít. Scedíme, vsypme na malý pekáček, polijeme sojovou omáčkou, posypeme česnekem, polijeme trochou oleje, zamícháme a pečeme na 160° C asi 15 minut, dokud směs nezhnědne.
  2. Vychladlou směs vložíme do mixeru a nahrubo umeleme, dle potřeby přilijeme trochu vody, přendáme do misky. Přidáme zbytek surovin a zamícháme.
  3. Tataráček lze servírovat na sucho upečených topinkách potřeným česnekem.

    Můj tip: před mixováním směsi můžete přidat jednu větší kyselou okurku.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

8.2.2020

Share This