Greenwayfood

by Petr Klíma

Kakaová roláda s jahodami

, ,
Kakaová roláda s jahodami

Jak jinak začít jahodovou sezónu než nějakým chutným moučníkem. Často dělám bublaninu nebo koláč v kombinaci s rebarborou. Pro tentokrát jsem si však usmyslel, že si na víkend uděláme tuto roládu s jahodami. Netřeba žádné neznámé suroviny, také příprava není zas tak složitá, jak se na první pohled zdá, tak šup na to!

Suroviny
korpus:
6 ks vejce
3 lžíce rostlinný olej
6 lžíce polohrubá špaldová bio mouka
(nebo jakákoliv jiná polohrubá)
1 lžička prášek do pečiva
3 lžíce kakao
6 lžíce cukr
krém:
250 g mascarpone
150 g tučný tvaroh
1 sáček vanilkový cukr
kůra z ½ bio citronu

pár kostek čokolády na vaření
vaničku čerstvých jahod
moučkový cukr na poprášení

Postup:
1. Z bílků ušleháme v míse mixeru tuhý sníh a přendáme do větší mísy.
2. Ve stejné nádobě ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme olej a kakao. Stěrkou postupně po částech přidáváme bílky a mouku s práškem do pečiva dokud není těsto hladké.
3. Těsto rozetřeme na pekáč o rozměrech cca 35×45 cm s pečicím papírem a pečeme na 180°C asi 12 minut. Ihned po vyjmutí z trouby korpus převrátíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sejmeme papír a delší stranou
zamotáme, necháme vychladnout.
4. V mixeru ušleháme krém, kterým potřeme korpus (1 cm od krajů necháme bez krému), poklademe plátky jahod, nastrouháme čokoládu a zabalíme roládu do pečicího papíru. Necháme v lednici ½ hodiny vychladnout.
5. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.


 

Nově doma testujeme spotřebiče KithenAid od magnumhome.cz, kde najdete mnoho krásných pomocníku, které Vám usnadní práci a docílíte skvělých výsledků, posuďte sami jak jde naší desetileté Julii práce od ruky.

 

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

8.5.2023

Share This