Greenwayfood

by Petr Klíma

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
Strakatá bublanina s ovocem

Strakatá bublanina s ovocem

Suroviny 5 ks vejce 150 g třtinový cukr 1 sáček vanilkový cukr 10 lžic vlažné mléko 10 lžic oleje kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná 200 g čiroková mouka 100 g pšeničná hladká mouka 1/2 sáček prdopeče 1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka jahody, meruňky plátky mandliček...
Kakaová roláda s jahodami

Kakaová roláda s jahodami

Jak jinak začít jahodovou sezónu než nějakým chutným moučníkem. Často dělám bublaninu nebo koláč v kombinaci s rebarborou. Pro tentokrát jsem si však usmyslel, že si na víkend uděláme tuto roládu s jahodami. Netřeba žádné neznámé suroviny, také příprava není zas tak...
Avokádové toasty s vejci

Avokádové toasty s vejci

Tak trochu jiná vajíčková pomazánka jakou známe, navíc s kořením UMAMI , které vám tuto pomazánku obzvláštní. Počet porcí 2 Doba přípravy 20 Suroviny: 2 bio vejce 1 zralé avokádo 4 lžíce smetanového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 lžičky koření Umami 1 lžička mořské...
Těstovinový salát s medvědím česnekem

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....