Greenwayfood

by Petr Klíma

Portobello burger

Portobello burger

K vymyšlení tohoto výborného a osvědčeného receptu mě opět inspiroval sortiment naší dejvické prodejny. Tentokrát však výjimečně sekce zeleniny, kde se poslední dobou objevují krásné žampiony Portobelo v bio kvalitě. No a jak jinak než s nimi přímo na gril. Počasí už...
Omáčka SWEET CHILLI

Omáčka SWEET CHILLI

Omáčku sweet chilli dostanete jako přílohu k mnoha asijským pokrmům, především však k jarním zeleninovým závitkům. Lze ji samozřejmě koupit, ale to není úplně ono. Tento recept na ryze thajskou omáčku je bez zbytečných konzervačních látek, chutě jsou náramně slazené,...
Pomazánka z máčené pohanky  a slunečnice se sušenými rajčátky

Pomazánka z máčené pohanky a slunečnice se sušenými rajčátky

Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý jen tak netuší. Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin. 1 větší polévková miska pomazánky doba máčení 12 hodin doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 200 g...
Quiche s pečenou řepou,  červenou cibulí a cherry rajčátky

Quiche s pečenou řepou, červenou cibulí a cherry rajčátky

6porcí Doba přípravy 60min. Těsto: 300g špaldová mouka celozrnná jemně mletá 120 g rostlinný tuk 12 pl vlažné vody 1čl provensálské bylinky Náplň: 500 g červená řepa 600g červená cibule 250 g cherry rajčátek 2 pl rozmarýn 5 pl balsamikového octu 8 pl olivového oleje...
Šťavnaté ovesné flapjacky

Šťavnaté ovesné flapjacky

Výborné a velice energetické müsli tyčinky vhodné ke svačině nebo na cesty. Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 400 g ovesných vloček s klíčky 200 g kokosového tuku 200 g hnědého cukru 200 g sirupu (agáve, rýžový, datlový) 50 g rozinek 50 g brusinek 50 g...