Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....
Sušenky KOKA

Sušenky KOKA

Dnes si dáme pro změnu něco sladkého na zub, opět přichází recept ve které se skrývá výtečná Tsampa Pema. Jde o kokosové sušenky bez cukru, vkusně slazené mnou oblíbeným datlovým sirupem. Vážně neodolatelné a vláčné sušenky. Počet porcí 10 větších sušenek Doba...
Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...
Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Už mi to tu snad někdo psal, že na internetu je tisíce receptů na kimchi, asi mu to nějak vadilo, že o tom každej píše. Já tu fakt jeden recept už mám, dokonce má tento recept svoje výsostní místo v zeleninové kuchařce. Pár lidí mi psalo, že ho podle mě dělá a že mu...
Chipsy z kadeřávku

Chipsy z kadeřávku

Máme tu konec ledna, počasí venku nic moc, každopádně je tu více prostoru experimentovat se surovinami v kuchyni. Mezi klasickou zimní surovinu bezesporu patří kapusta, k sehnání je jak klasická hlávka, náhodně i růžičková, ale je tu i kapusta kadeřavá, kterou možná...