Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek s jarními surovinami

, ,
Kroužek s jarními surovinami

Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto (recept najdete zde). Děti se ze začátku na tento nezvyklý pokrm nic moc netvářily, především špenát (který je v jídelně u dětí na indexu ne příliš oblíbených surovinách) v nich vyvolává vůbec žádné velké nadšení. Ale postupně, jak se o pokrmu dozvěděly více a začaly suroviny připravovat, tak je to docela bavilo. (Musím podotknout, že děti musí krájet i cibuli, to bylo minule pláče 🙂 .) Navíc jsme si k jídlu také uvařili ztracené vejce, avšak trochu jinak, a to ve fólii, což je pro děti o dost jednodušší postup na rozdíl od klasiky. Někteří se do jídla ihned pustili, část dětí vzala, jak je již zvykem jídlo ochutnat rodičům, tak doufám že všem chutnalo.


 

 
  
      

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

7.5.2023

Share This