PK | Pro 12, 2023 |
Možná se vám nechce trávit dlouhý čas s přípravou několika druhů vánočního cukroví. Tak pro tuto příležitost jsem vám připravil tento jednoduchý a rychlý recept. Jde vlastně o velice výživné cukroví, které v sobě paradoxně žádný cukr neskrývá, vše je oslazeno datlemi....
PK | Říj 7, 2023 |
Tento recept se stal součástí posledního kroužku vaření s dětmi na ZŠ Hanspaulka. Tentokrát sem nevybral nic ze svého repertoáru a využil jsem velice zajímavý recept autorky Kitchenette, která mě nejednou inspirovala hlavně k pečení velice zajímavých moučníku,...
PK | Kvě 7, 2023 |
Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...
PK | Bře 30, 2023 |
O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...
PK | Bře 19, 2023 |
Suroviny: 100 g mouka pšeničná bílá hladká 120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá sůl mořská jemná 100 g uzeného tempehu 100 g mladých kopřiv nebo listového špenátu 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva 100 g sýr gouda 2 ks vejce 200 ml podmáslí hrst naťové petržele...