PK | Zář 2, 2018 |
Kernoto neboli mechanicky opracované zrno špaldy je považované za velice zdravou a univerzální surovinu napříč všemi stravovacími styly. Vhodné jako příloha, do polévek, karbanátků ale také v salátech, tak jako je tomu v tomto receptu. Zrno špaldy se nemusí máčet,...
PK | Led 14, 2018 |
Tuto staročeskou dobrotu jsem poprvé ochutnal při návštěvě berounských hrnčířských trhů a byl jsem vážně ohromen. Ihned jsem musel zjistit, o co se jedná a pustit se do receptu, který tento moučník přinejmenším přiblíží. Jeho historii a vznik jsem dohledal v...
PK | Pro 6, 2017 |
Započal advent a s ním je potřeba si promyslet, co letos připravit na Vánoce, kromě mých oblíbených perníčků nebo lineckého. Tentokrát jsem měl k dispozici dva poněkud odlišné, ale kvalitou velice spřízněné produkty. V první řadě je to zázvorová marmeláda, která je...
PK | Pro 2, 2017 |
Je čas dýní, a proto jsem začal zkoušet novou neobvyklou buchtu. Chtěl jsem udělat něco hodně tmavého ve stylu čoko s použitím praženého karobu. Aby buchta nebyla příliš suchá, často používám na povrch nebo dovnitř některá povidla, která jsem si sám udělal. Když se...
PK | Zář 23, 2017 |
Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...