Greenwayfood

by Petr Klíma

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Hnízda patří mezi cukroví, které dají dost práce, hlavně v  případe, když si chcete vyrobit i vlastní podstavky. Chtěl bych upozornit, že kvůli použitým surovinám je vhodné, toto cukroví dělat těsně před vánoci (ideálně týden- 10 dní), aby se vám úly nekazily nebo...
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Každý rok přidávám na blog nějaký vánoční recept v podobě klasického cukroví mnou pozměněné verzi, která většinou vychází z nějakého osvědčeného originálu. Tento rok jsem dal opět na recept z notýsku mé mámy, které na svoje pokoleních děděné zápisky nedá dopustit....
Celozrnné perníčky

Celozrnné perníčky

Poslední z kousků vánočních příprav. Je to recept téměř totožný z minulého roku až na pár drobných uprav.  Především tuk musel být jiný, to bylo prioritou. Vždy když jsem použil kokosák, tak práce s těstem nebyla lehká. Toto těsto fungovalo docela dobře, hlavně se...
Pařížské ROHLÍČKY

Pařížské ROHLÍČKY

Nevím, jak moc mají tyto rohlíčky společné s Paříží, ale pro mě jsou neodolatelné stejně jako třeba pro turistu Eiffelovka. Jako dítě jsem je každé vánoce hltal po kvantech. Až letos jsem se odvážil k této veganské verzi. Nebylo to však úplně jednoduché, práce...
Rychlé smetanové kokosky s pomerančem

Rychlé smetanové kokosky s pomerančem

Abych pravdu řekl, kokosky jsem snad nikdy nedělal, i když kokos miluji. A tak jsem se do toho pustil. Samozřejmě nepřipadaly v úvahu vaječné bílky, přemýšlel jsem tedy, jak na to. U nás v krámě mi do oka padly rýžové vločky. Vytvořil jsem z nich jakousi hmotu...