Greenwayfood

by Petr Klíma

Celozrnné perníčky

Celozrnné perníčky

Poslední z kousků vánočních příprav. Je to recept téměř totožný z minulého roku až na pár drobných uprav.  Především tuk musel být jiný, to bylo prioritou. Vždy když jsem použil kokosák, tak práce s těstem nebyla lehká. Toto těsto fungovalo docela dobře, hlavně se...
Zimní zázvorové košíčky

Zimní zázvorové košíčky

Započal advent a s ním je potřeba si promyslet, co letos připravit na Vánoce, kromě mých oblíbených perníčků nebo lineckého. Tentokrát jsem měl k dispozici dva poněkud odlišné, ale kvalitou velice spřízněné produkty. V první řadě je to zázvorová marmeláda, která je...
Citronové cukroví s kokosem

Citronové cukroví s kokosem

Poslední dobou nějak tíhnu k citrónové chuti. Při pečení používám jak šťávu, tak kůru, která musí být zásadně z ekologicky pěstovaného citronu. Toto cukroví je opět rychlý experiment s relativně dobrým efektem. Není příliš sladké, příjemně nakyslé po citronu a vůně po...
Tofu tvarohové linecké cukroví

Tofu tvarohové linecké cukroví

Linecké cukroví dělá snad skoro každý a k vánocům prostě patří. Letos jsem chtěl mít těsto, které se nedrolí, a myslím, že konzistence není vůbec špatná. Možná se vám bude zdát málo sladké, není divu však je téměř bez cukru. Každopádně dobře oslazená domácí rybízová...
Išlské dortíčky  s avokádovým krémem a pistáciemi

Išlské dortíčky s avokádovým krémem a pistáciemi

Tak, jsou tu opět Vánoce a já jsem se dal do pečení cukroví, tentokrát bez palmáče! Každopádně tento druh bude potřebovat několik rad a doporučení. Toto těsto se docela drolí a práce s ním nebude žádný med. Doporučuji těsto válet pozvolna, jakmile se začne drolit,...