Greenwayfood

by Petr Klíma

Šťavnaté  bezlepkové marokánky

Šťavnaté bezlepkové marokánky

Marokánky se u nás doma dělaly vždy, toto je velice odlišná verze z kvalitních surovin, téměř bez cukru. V naší restauraci se po nich vždy zapráší, jsou prostě famózní a měkoučké… Doba přípravy 50 min. 50 malých mincí  Bešamel: 250 ml sójové smetany 150 ml sójového...
Vánoční vícezrnné cukroví

Vánoční vícezrnné cukroví

Jedno z hlavních cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole. Vzhledem připomínající linecké pečivo, v celozrnném provedení, s voňavými mandlemi a citronovou kůrou. Budete se opět muset obrnit trpělivostí, těsto se trochu drolí, jakmile najdete správný grif půjde to...
Slunečnicové  kytičky  s kandovaným citrónem

Slunečnicové kytičky s kandovaným citrónem

Vždy mám doma spoustu sušeného ovoce, semínek nebo ořechů. Nakonec všeho vánočního pečení udělám něco nevšedního z těchto surovin. Je to vždy experiment, letos z toho vznikly. 30 ks cukroví Máčení slunečnice 12 hodin Doba přípravy 50 minut i s pečením Budeme...
Špaldovo-pšeničné perníčky s chia semínky

Špaldovo-pšeničné perníčky s chia semínky

Tradiční perníčky netradičně…tento recept je jedinečný tím, že sou perníky ihned měkké. U Nás tento recept mezi druhy cukroví vede. Hned se po nich zapráší. Těsto asi na 50 perníčků Budeme potřebovat: 150 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté 150 g pšeničné mouky...
Vánoční pomerančové Rooibos řezy se sušenými fíky a vanilkou

Vánoční pomerančové Rooibos řezy se sušenými fíky a vanilkou

Jsem fanoušek sušených fíků, přemýšlel jsem proto, že bych udělal nějaké to cukroví a tuto surovinu zde zakomponoval. Vyšly z toho ,,punčové´´ řezy z ječných vloček s chia semínky, plněné fíkovým chutney s pomerančovou šťávou a čajem Rooibos. Budeme potřebovat: Těsto:...