Greenwayfood

by Petr Klíma

Čočkové chilli

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...
Raw čoko-pomerančový dortík

Raw čoko-pomerančový dortík

Tento dortík je výtečný, zatím asi nejlepší tohoto druhu, který jsem ochutnal. Možná je to i proto, že mám rád kombinaci čokolády a pomeranče, té jen těžko odolám. Možná namítnete něco proti tomu, že jsem použil med. Ale mně to prostě přijde přirozenější,...
Zahradnický salát

Zahradnický salát

Tento salát (tedy hodně podobný) najdete možná i pod názvem falešný humrový – často se připravuje právě v této kombinaci kořenové zeleniny. Abych pravdu řekl, u nás v restauraci ho raději prezentujeme pod názvem zahradnický, je to tak trochu líbeznější název,...
Cizrnový tagine s dýní

Cizrnový tagine s dýní

Možná jste už o pokrmu tagine nebo také tajine (tažín) někdy slyšeli nebo jste nějaký druh tohoto jídla někde ochutnali. Originální název pokrmu se pojí především s hliněnou či keramickou nádobou, ve které se toto exotické jídlo v severoafrickém Maroku připravuje. Na...
Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

Klasická španělská čočková polévka se vyznačuje především originální klobásou Chorizo, která jí dodává neobyčejnou chuť. V mojí verzi, už jen pro moje zaměření, jsem se musel bez této klobásy samozřejmě obejít, a i proto jsem do základu zvolil výtečnou uzenou papriku....