Greenwayfood

by Petr Klíma

Lasagne s černou fazolí a celerem

, ,
Lasagne s černou fazolí a celerem

Lasagne se dělají z všemožných surovin, já tento typicky italský pokrm pojal tak trochu orientálně a použil suroviny mexického stylu. Mnoho z bio surovin, které jsou obsažené v receptu, zakoupíte u nás v Coutrylife, fazole jsou značky https://www.amaizin.nl/, rajčata a lasagne mám od https://www.alnatura.de/ zakoupené na Rohlíku a použitý olivový olej nebo sůl najdete u https://www.naturalmallorca.cz/, koření a bylinky zajisté od https://www.sonnentor.com/cs-cz. No a sýr nahoře věřte nevěřte, tak ten je také veganský a krásně se rozpouští, vyrábí ho v https://www.greenviefoods.com/. Takže nákupní seznam by byl, a jdeme na samotný recept.

66

Počet porcí 6
Doba přípravy: 70 minut

Budeme potřebovat:
1 větší červená cibule
3
stroužky česneku
5ic olivového oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička uzené paprik
y
½ lžičky kajenského pepře
2 plechovk
y krájených rajčat
2 lžičky solného květu
1 lžička provensálských bylin
1 plechovka černých fazolí
400 g oloupaného celeru
krabičku pšeničných bio lasagní
balíček rostlinného sýru
1 lžička sušeného oregana
svazek petrželky nebo jarní cibulky

                                                                  

Návod:

  1. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme v menší hrnci minutku na oleji, přidáme na hrubo nasekaný česnek, který také chvíli osmahneme.

  2. Vsypeme koření, zprudka osmahneme, zalijeme rajčaty, obě plechovky vypláchneme 2 dcl vody a také přidáme do hrnce, ochutíme solí, přidáme bylinky a přivedeme v k varu, vmícháme scezené fazole a ještě minutku prohřejeme, dle potřeby dochutíme tak aby byla omáčka příjemně pikantní. Celer nakrájíme na 2 mm tenké plátky. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C.

  3. Do větší zapékací misky (rozměr asi 25×30 cm), vlijeme 2 malé naběračky omáčky tak, aby byla na celém dně, následně vrstvíme lasagne, celer (ten zlehka osolte), omáčku, lasagne, znovu celer, rajčata a nakonec těstoviny, které také přelijeme zbytkem omáčky. Na povrchu posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem.

  4. Zakryjeme alobalem, vložíme do trouby, a pečeme 20 minut, troubu ztlumíme na 180°C, a dopečeme dalších 40 minut. Troubu vypneme a lasagne necháme dojít ještě asi 15 minut přikryté v troubě.

  5. Posypeme bylinkami nebo rukolou, zakápneme olivovým olejem.

     

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

12.3.2022

Share This