Greenwayfood

by Petr Klíma

Zelný pařížský salát

Zelný pařížský salát

Trochu nevšední obměna klasického zelného salátu, dva druhy zelí a rostlinná klobáska, nově k vyzkoušení na mém blogu. Rostlinné uzeniny v restauraci požíváme zřídka, někdy však ano. Třeba do guláše, zapékaných pokrmů, ale také do studené kuchyně, jako v tomto salátu. Do teplých pokrmů je dobré uzeninu osmahnout na pánvi nebo opéct v troubě, mě se v těchto případech osvědčil tento druh salámku.

Počet porcí 4

Doba přípravy: 20 minut

Budeme potřebovat:
300 g bílého zelí
200 g kysaného zelí
100 g rostlinného salámu
Salve Natura
200 g sojanézy
100 g sojového jogurtu
1 malá červená cibule
mletý pepř
mořská sůl
pažitka

Návod:

  1. Do větší mísy nastrouháme nahrubo bílé zelí, přidáme přesekané kysané zelí, a na kostičky nakrájenou uzeninu.

  2. Přidáme zbytek surovin, sojanézu s jogurtem, na jemno nakrájenou cibuli, ochutíme pepřem, solí a zamícháme. Na talíři posypeme pažitkou.

     

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

27.3.2022

Share This