Greenwayfood

by Petr Klíma

Kmínová polévka s kukuřičnou krupicí a tofu vejcem

Kmínová polévka s kukuřičnou krupicí a tofu vejcem

Na začátku mé kariéry, když jsem nastoupil do kuchařského učení, vařil jsem na praxi, kterou jsem absolvoval v brněnském hotelu International, zpočátku jen klasické polévky. Jedna z nich, klasika českých jídelen, na kterou musím zavzpomínat, je bezesporu kmínová...
Tofu pomazánka  s pečenou červenou cibulí

Tofu pomazánka s pečenou červenou cibulí

Receptů na vychytané pomazánky není nikdy dost, obzvláště těch neobvyklých. Jelikož jsem nedávno na Instagramu avizoval, že se během podzimu zaměřím na to, jak zpracovat v kuchyni cibuli, tento recept musí přijít jako první. Inspirace opět přichází z naší dejvické...
Karí dýňová polévka  s červenou čočkou a arašídy

Karí dýňová polévka s červenou čočkou a arašídy

Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme.  Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...
Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Kořeněná hrachová kaše s pečenou sezamovou mrkví

Kořeněná hrachová kaše s pečenou sezamovou mrkví

Hrachová kaše nemusí být nutně s párkem či uzeným. Často ji dělám s růžičkovou kapustou nebo třeba takto, s příjemně nasládlou mrkví provoněnou praženým sezamovým olejem. Aby kaše korespondovala s touto neobvyklou kombinací, dochucení jsem zvolil mírně pikantní...