Greenwayfood

by Petr Klíma

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

, , ,
HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

Letos jsem si u našich na chalupě na Vysočině solidně zahoubařil, každý den jsme chodili s plným košíkem, asi po hodině chození. Nacházeli jsme houby různé, sušilo se, dusilo nebo přímo spotřebovalo do polévky nebo na toasty. Nedalo mi to a hned jsem musel vytvořit nějaký pokrm, nic moc složitého a hlavně v rámci podzimní sezony. Doplněno opět lahodnými bylinkami a kořením, které můžete objednat na zbrusu novém webu a eshopu Sonnentor.

                                             

 Počet porcí  4-5
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
½ malé dýně hokaido /asi 400g/
olivový olej
lžička sušeného tymiánu koupit
mořská sůl
140 g pšeničného bulguru
2 menší cibule
200 g čerstvých hřibů
1 lička mletého kmínu koupit
2 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
1 lžička polévkového koření Wurz
čerstvě mletý barevný pepř koupit
malý svazek čerstvé petrželky

Návod

  1. Dýni i se slupkou nakrájíme na malé kostičky, zastříkneme oleje, posypeme bylinkami, osolíme, promícháme a pečeme na 170°C asi 25 minut (když nechcete, aby přišla nazbyt druhá půlka dýně, upečte celou na výrobu polévky, nebo třeba pomazánky se slunečnicovými semínky).
  2. Bulgur vsypeme do malého hrnce, zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme a necháme dojít pod pokličkou (většina šarží bulguru vařit vážně nepotřebuje, ale najde se někdy nějaký hrubší druh, který si někdy minutku žádá).
  3. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji do růžova, přidáme nakrájené houby, na pátky nakrájený česnek, kmín a chvíli restujeme. Zalijeme vínem, 2 dcl vody, přidáme wurzl, osolíme a dusíme asi 10 minut, dokud se voda téměř nevyvaří. Ochutíme pepřem, vysypeme scezený bulgur a minutu prohřejeme.
  4. Přimícháme dozlatova upečenou dýní a dle potřeby dosolíme. Vmícháme nasekanou petrželku a můžeme servírovat.
    Můj tip:
    pokud je mimo houbařskou sezonu nezoufejte, je možné že najdete nějaké houby sušené nebo prostě nakrájejte žampiony a problém je vyřešen.

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

6.10.2017

Share This