Greenwayfood

by Petr Klíma

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě...
Pečené portobello  se sýrovou strouhankou a bylinkami

Pečené portobello se sýrovou strouhankou a bylinkami

Tento vegetariánský pokrm jsem dělával již v dávném pravěku. 🙂 Bylo to v době, kdy jsem vařil bezmasá jídla pro vegetariány v Anglii a musím říct, že ne vždy to byly pokrmy úplně zdravé. Toto jídlo je výjimkou, doma ho děláme vždy, když chceme něco rychlého. Na trhu...
Žampionová polévka s pohankou a šalvějí

Žampionová polévka s pohankou a šalvějí

Houby jsou bezesporu velkým pomocníkem v kuchyni, nejen při rostlinném stravovaní. Jsou příjemně aromatické a poměrně dostupné, žampiony převážně. No a kombinace hub a šalvěje je velice dobrá, ať už v nádivce nebo třeba v takové polévce jako je tato. Víte, že žampiony...
VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

Letos jsem si u našich na chalupě na Vysočině solidně zahoubařil, každý den jsme chodili s plným košíkem, asi po hodině chození. Nacházeli jsme houby různé, sušilo se, dusilo nebo přímo spotřebovalo do polévky nebo na toasty. Nedalo mi to a hned jsem musel vytvořit...