Greenwayfood

by Petr Klíma

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

, , ,
Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě obohacuje. Jídlo obsahuje také žampiony, které někteří lidé moc nemusí. Pokud jste mezi nimi, bude stačit, když stejné množství hub nahradíte cuketou, aby bylo jídla dost.

Počet porcí 5
Doba vaření fazolí 50 minut
Doba přípravy
25 minut

Budeme potřebovat:
250 g fazolí pinto
2 menší cibule
½ dcl olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce rajčatového protlaku
1 menší lžíce uzené papriky
5 ks žampionů
150 g kyselých okurek
1 lžíce mořské soli
200 ml rýžové smetany
2 malé cukety
1 lžíce kukuřičného škrobu (nebo mouky)

Návod:

  1. Fazole namočíme na 12 hodin, druhý den vodu slijeme, přidáme novou a vaříme, dokud fazole nejsou měkké (asi 45 minut).
  2. Na oleji orestujeme do růžova najemno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, hořčici a chvíli orestujeme. Vsypeme papriku a po 10 vteřinách zalijeme 0,8 l vody. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, okurky, osolíme a vaříme pozvolna asi 10 minut.
  3. Mezitím si do zlatova na pánvi osmahneme na malé kostičky orestovanou cuketu.
  4. Do omáčky vsypeme fazole a opět pozvolna vaříme, dokud se voda téměř nevyvaří a omáčka začne houstnout.
  5. Škrob rozmícháme v 1 dcl vody, vlijeme do omáčky a minutku povaříme. Odstavíme, ochutíme solí, pepřem, vlijeme smetanu a zamícháme. Nakonec přisypeme a vmícháme orestovanou cuketu.

Můj tip:

Servírujeme s rýží, těstovinami nebo plátky pečených brambor.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

21.9.2019

Share This