Greenwayfood

by Petr Klíma

​Ke svatému Urbanu se vysévá POHANKA

​Ke svatému Urbanu se vysévá POHANKA

Tato proslulá pseudoobilovina se opět navrací a stává nedílnou součástí moderní zdravé stravy. V minulosti byla tato tuzemská surovina běžná – nahrazovala ve stravě například o něco dražší obiloviny, jako byly třeba kroupy či pšenice. Pohanka je ceněna především pro...
Sama doma- recepty z pohanky

Sama doma- recepty z pohanky

Opět v České televizi a jak jinak než v kuchyni pořadu Sama doma. A opět ne sám, tentokrát a to poprvé jsem na vysílání vzal dceru Julii, která si to moc přála. Jako téma jsem zvolil hned několik zimní surovin, v hlavní roli však byla pohanka. Připravovali jsme téměř...
Pečení perníčků- Dům Ronalda McDonalda

Pečení perníčků- Dům Ronalda McDonalda

Vyvrcholením mých aktivit v tomto roce se stala dobročinná akce, kterou jsem uspořádal v Domu Ronalda McDonalda, ten otevřel své dveře 24. listopadu 2022 a letos tak oslavil první rok své existence. Od té doby ubytoval více než 200 rodin dětí hospitalizovaných nebo...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...