Greenwayfood

by Petr Klíma

Podzimní saláty s dětmi

Podzimní saláty s dětmi

V pořadí třetí kroužek vaření, na kterém jsme vlastně ani moc nevařili, byl zaměřený na saláty z podzimní kořenové zeleniny. Pro děti to byla velká zkouška, jelikož saláty ve škole příliš nebaští, také proto jsem toto téma zvolil. V jídelně jsem zařadil už několik...
Kroužek s krémovými polévkami

Kroužek s krémovými polévkami

Druhé zářijové setkání s dětmi, které se nám značně rozrostlo, jsem zaměřil na podzimní polévky. Hlavním důvodem byl byl fakt, že děti v jídelně polévky odmítají, často misku s polévku pouze míjí, jako by neexistovala. Není to ale vždy, je zde několik favoritů jako...
Kouzlo opuštěných sadů

Kouzlo opuštěných sadů

Tento článek jsem měl v plánu napsat několik let, vždy ve mně tato myšlenka opětovně vzplane s příchodem podzimu. Možná si také všímáte, že na různým místech Čech, kde lemují cesty ovocné stromy, se povaluje velké množství jablek a nejen u cest. Pokud se rádi...
Kroužek vaření s dětmi

Kroužek vaření s dětmi

O prázdninách, v době kdy jsem byl ještě v restauraci jsem přemýšlel, co všechno by se dalo v mém novém působišti na Hanspaulce s dětmi vymyslet. Jedna z mých prvních myšlenek byla otevření kulinářského kroužku ve školních kuchyňkách, samozřejmě zdravě a z kvalitních...
Šéfkuchařem na základní škole Hanspaulka

Šéfkuchařem na základní škole Hanspaulka

Dnes jsou to tři týdny, kdy jsem zde oznámil můj odchod z restaurace Country life. Možná jste si kladli otázky, kam jsem po tak dlouhé době zamířil? Moje cesta za novým kuchařským dobrodružstvím nevedla vůbec daleko od dejvické restaurace, zůstal jsem věrný Praze 6,...