Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření s dětmi

,
Kroužek vaření s dětmi

O prázdninách, v době kdy jsem byl ještě v restauraci jsem přemýšlel, co všechno by se dalo v mém novém působišti na Hanspaulce s dětmi vymyslet. Jedna z mých prvních myšlenek byla otevření kulinářského kroužku ve školních kuchyňkách, samozřejmě zdravě a z kvalitních surovin. Po malé prezentaci na burze kroužků jsem tedy vypsal první termín a netrvalo dlouho a kapacita byla plná. Nyní skupinka čítá 14 členů, což je tak akorát bezpečně kroužek ukočírovat. Díky bohu se mi k ruce dobrovolně nabídla i kolegyně Markéta z naší kuchyně, kterou očividně práce v kuchyni a s dětmi moc baví, což jsem samozřejmě kvitoval.

               

Zprvu jsem nechtěl děti, které vlastně ani neznám nikterak vystrašit příliš zdravými jídly a surovinami o kterých nic moc nevědí. Sáhl jsem po osvědčených názvech jako je pizza a sušenky. Nebyla to však běžná pizza jakou znáte z italské restaurace, těsto jsme měli ze špaldové a žitné mouky, samozřejmě celozrnné. Na pizzu si každý dával co má rád, fantazie nabrala meze, dokonce se děti odvážili použít i žampiony či olivy. Také sušenky byli špaldové, tuk jsem zvolil voňavý kokosový a kromě kakaa, které sušenky krásně zbarvilo, zde hrál hlavní roli datlový sirup, ten mám ze všech sirupů nejradši, vážně moc dobré slazení.

          

Děti byly rozděleny do třech týmů, skupinka vždy byla složena z malých dětí a těch starších, aby si si navzájem pomáhali. Mám na kroužku dokonce i malého Toníka ze školky, což nevidím jako žádnou překážku, učit se zručnosti v kuchyni může každý. Vše se nám moc povedlo, děti si společné pečení moc užili. Nejvíc se však těšili, až se do dobrot společně pustí, odměna za práci to byla skutečně lákavá. Nakonec jsme i společné uklidili celou kuchyňku, přeci jen práce v kuchyni je i úklidu, to k tomu bezpochyby také patří. Už se nemohu dočkat na další setkání.

Klikni ZDE a a vyzkoušej těsto na pizzu, kterou připravovali děti.
Také sušenky najdete na mém blogu, ZDE je recept.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

27.9.2022

Share This