Greenwayfood

by Petr Klíma

Za´atar kedlubnový salát s uzeným tofu

Za´atar kedlubnový salát s uzeným tofu

Na středním východě na kořenící směs Za´atar nedají dopustit. Já ji kupuji v malém arabském obchůdku v Dejvicích, kde vám milá paní koření naváží, přesně kolik si přejete. Všeobecně si vyznavači tohoto koření míchají směs sami, většinou se skládá ze sušeného tymiánu...
Salát z pečené mrkve  s miso dresinkem a sezamem

Salát z pečené mrkve s miso dresinkem a sezamem

Tato kombinace, stejně jako spousta receptů, které vznikají v naší restauraci, přichází tak trochu náhodně. Salát z pečené mrkve připravujeme většinou s medem a tymiánem, ale já chtěl nějakou změnu. No, a jelikož mám rád exotiku, dal jsem dohromady tuto kombinaci a za...
Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Čočkové chilli

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...
Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Toto lahodné a mírně pikantní jídlo se vyznačuje jednou specifickou surovinou, kterou bych vám rád v krátkosti představil. Tempeh jste už možná někde jedli, většinou se v kuchyních používá uzený či smažený. Abych pravdu řekl, obě tyto verze mi připadají poměrně těžké,...