Greenwayfood

by Petr Klíma

Tofu s mrkví na růžovém pepři  s pohankovými nočky

Tofu s mrkví na růžovém pepři s pohankovými nočky

V toto receptu si vyzkoušíte dvě věci najednou. V první řadě jak smysluplně využít můj oblíbený růžový pepř, takový pepř vůbec nepálí a spolu s rajčaty vytváří nevšední chuť, nemusíte se proto bát, pokud nejste vyznavači pikantních jídel. V druhém případě dáme...
Tempeh po sečuánsku

Tempeh po sečuánsku

Jídla z jedné pánve mají v domácnosti vždy úspěch, hlavně takové jídlo nedá moc práce a jasmínovou rýží není co řešit. V tomto jídle se také naučíte, že perníkové koření, nutně nemusí končit v moučníku nebo cukroví, taková pěkně provoněná omáčka ve spojení se...
Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
Orientální rýže s pečenou petrželí a olivami

Orientální rýže s pečenou petrželí a olivami

Petržel se dá použít všemožně, do krémové polévky se sušenými rajčaty, syrová nastrouhaná do salátu v kombinaci s rozinkami nebo upečená s jemně pikantní rýží. Často si u nás v restauraci míchám svoje směsi koření a bylin a i proto jsou naše jídla tak originální, co...
Těstoviny s čočkou, zeleninou a mořskou řasou

Těstoviny s čočkou, zeleninou a mořskou řasou

Zařazujete do jídelníčku mořské řasy? Pokud ne, tak o hodně přicházíte. Myslím, že bychom jim měli dávat více šanci, už proto, že obsahují velké množství jódů. Dají se přidávat do salátů, polévek, nebo třeba takto ve spojení s luštěninou a těstovinami. Řasy bychom...