Greenwayfood

by Petr Klíma

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

HOUBOVÝ BULGUR s pečenou dýní

Letos jsem si u našich na chalupě na Vysočině solidně zahoubařil, každý den jsme chodili s plným košíkem, asi po hodině chození. Nacházeli jsme houby různé, sušilo se, dusilo nebo přímo spotřebovalo do polévky nebo na toasty. Nedalo mi to a hned jsem musel vytvořit...
Polský bigos s tempehem a pohankou

Polský bigos s tempehem a pohankou

Často se inspiruju v polské kuchyni různými tradičními jídly. Projevilo se to i při tvorbě mojí poslední luštěninové kuchařky, kdy jsem zařadil mezi recepty neodolatelnou polévku z kyselých okurek. Je tomu tak i nyní, kdy jsem pro vás vybral velice tradiční až...
Chřestové rissoto

Chřestové rissoto

Klasická rissota se připravují z rýže Arborio, je to krátkozrnný druh rýže japonského původu pěstovaný v Itálii, kde má popularitu v mnoha druzích klasických ,,rissot´´. Výhodou takové rýže je rychlá příprava, každopádně postrádá s porovnáním s rýží celozrnnou...
Ječné noky se špenátem

Ječné noky se špenátem

Nedávno jsem uveřejni výživný článek, jak využít v kuchyni ječné produkty, proto k tomu přikládám tento doplňující recept z ječných vloček. Totálně zelené noky se špenátem, možná trochu škoda že jsem nestihl na zelený čtvrtek.    Počet porcí Doba přípravy 25...
Houbový bourguignon s tempehem

Houbový bourguignon s tempehem

Téměř originální francouzský recept pocházející z Burgund v netradiční podobě bohaté omáčky, s chutí několika druhů hub, uzeného tempehu a baby cibulkami 5 porcí Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 120g hlívy ústřičné 120g žampionů 50g sušených hub shitake 2ks...