Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstoviny s čočkou, zeleninou a mořskou řasou

Těstoviny s čočkou, zeleninou a mořskou řasou

Zařazujete do jídelníčku mořské řasy? Pokud ne, tak o hodně přicházíte. Myslím, že bychom jim měli dávat více šanci, už proto, že obsahují velké množství jódů. Dají se přidávat do salátů, polévek, nebo třeba takto ve spojení s luštěninou a těstovinami. Řasy bychom...
Jáhly s cibulí a špenátem na kurkumě

Jáhly s cibulí a špenátem na kurkumě

Tento recept vám nedá moc práce, ale také na něj nebudete potřebovat kupu ingrediencí. Funguje jako samostatné lehké jídlo, avšak může sloužit i jako vhodná příloha k čemukoliv. Je více způsobu jak vařit jáhly. Pokud chceme dělat kaši, dezerty anebo jáhly třeba použít...
JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

Jahodová sezona v plném proudu a to si žádá pár dobrejch receptů, co myslíte? A tak mi to nedalo vyzkoušet pro vás nějakou novinku v podobě skvělých bezlepkových knedlíků z neobvyklých, ale hlavně přirozených surovin. Počet porcí: 4-5 Doba přípravy 1 hodinu Budeme...
Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě...
Tofu žemlovka s hruškami,  vlašskými ořechy a zázvorem

Tofu žemlovka s hruškami, vlašskými ořechy a zázvorem

Zemlbába neboli žemlovka je recept, na který jsem se chystal už docela dlouho. Tak stejně dlouho jsem však přemýšlel, jak to udělat, aby byla jednak veganská, ale také něčím neobyčejná. Napověděly mi právě dozrávající hrušky i nedávná sklizeň ořechů. Tvaroh zde...