Greenwayfood

by Petr Klíma

JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

, ,
JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže



Jahodová sezona v plném proudu a to si žádá pár dobrejch receptů, co myslíte? A tak mi to nedalo vyzkoušet pro vás nějakou novinku v podobě skvělých bezlepkových knedlíků z neobvyklých, ale hlavně přirozených surovin.

Počet porcí: 4-5
Doba přípravy
1 hodinu

Budeme potřebovat:
100 g jáhel
100 g basmati rýže natural
300 g pohankové mouky
vanička menších jahod
třtinový cukr
špetka soli
margarín na omaštění

Návod

  1. Jáhly a rýži spaříme horkou vodou, scedíme, zalijeme 900 ml vlažné vody a pozvolna vaříme, dokud se voda téměř nevyvaří, měla by vzniknout hustá kaše, necháme pod pokličkou dojít.
  2. Přidáme pohankovou mouku, 3 lžičky cukru, zamícháme a necháme vychladnou.
  3. Lžící klademe těsto na stůl vysypaným pohankovou moukou, udělám z něj placku, kterou plníme celou jahodou, vytvarujeme knedlík (těsto je docela lepivé, manipulace vyžaduje trpělivost, dle potřeby můžete přidat trochu více mouky, ne však moc, aby knedlíky nebyli příliš tuhé), takto dále pokračujeme, z těsta bude asi 20 knedlíků.
  4. Knedlíky vložíme do vroucí vody a pozvolna vaříme 12 minut. Na talíři posypeme cukrem a polijeme rozpuštěným margarínem. Také můžete posypat opraženou strouhankou.

Můj tip: rozdrolte v misce tofu natural s cukrem a trochou citronové šťávy či kůry, tímto posypte knedlíky.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

27.5.2020

Share This