Greenwayfood

by Petr Klíma

Tituly, které byste si během tohoto léta neměli nechat ujít.

Tituly, které byste si během tohoto léta neměli nechat ujít.

Kdo by si myslel, že vydavatelé v redakcích přes zimu spí a na jaře se probouzí k tvorbě, která je bude živit po zbytek roku, ten je tedy určitě na omylu. Na jaře jsem zahlédl pár kuchařek, témata jsou podobná jako loni, zdravé recepty, kuchařky bez cukru a několik...
Italská veganská kuchařka /2015/ Ruediger Dahlke

Italská veganská kuchařka /2015/ Ruediger Dahlke

Tak, a máme tu recenzi na další veganskou kuchařku. Tentokrát je zaměřena především na italskou kuchyni, což prozrazuje samotný název. Je pravda, že autor vlastně z Itálie vůbec nepochází, ale sám říká, že mu je středomořská kuchyně velice blízká a není divu. Už...
Pečení pro VEGANY /2016/                             Nicole Just

Pečení pro VEGANY /2016/ Nicole Just

Mým letos posledním, ale velice zajímavým úlovkem, co se kulinářských knih týče, se stala kniha autorky Nicole Just pod názvem Pečení pro vegany (La veganista backt- Kuchen and mehr ganz ohne tier). Když jsem ji poprvé prolistoval, tak mi problesklo: „To tu vážně...
Hojnost- kuchařka mistra zeleninové kuchyně /Slovart/

Hojnost- kuchařka mistra zeleninové kuchyně /Slovart/

Autorem kuchařky, která se mi tentokrát dostala do ruky, je Yotam Ottolenghi. Sám autor je jedna z hlavních postav Londýnské vegetariánské restaurace Ottolenghi, kterou založil se svými kamarády  Noamem Barem a Samim Tamimim. Poslední jmenovaný se mimo jiné podílel na...
Jídlo a pití v pravěku a středověku- Magdalena Beranová /Academia/

Jídlo a pití v pravěku a středověku- Magdalena Beranová /Academia/

Nejprve bych podotknul, že se tentokrát nejedná o kuchařku v pravém slova smyslu, i když na konci kniha obsahuje několik receptů a tipů ze starých dob. Už proto jsem si také tuto knihu koupil. Velice rád z této pasáže čerpám, i když recepty nejsou bezmasé. Jak již...