Greenwayfood

by Petr Klíma

Zimní zázvorové košíčky

Zimní zázvorové košíčky

Započal advent a s ním je potřeba si promyslet, co letos připravit na Vánoce, kromě mých oblíbených perníčků nebo lineckého. Tentokrát jsem měl k dispozici dva poněkud odlišné, ale kvalitou velice spřízněné produkty. V první řadě je to zázvorová marmeláda, která je...
Dýňové řezy s karobem a hruškovými povidly

Dýňové řezy s karobem a hruškovými povidly

Je čas dýní, a proto jsem začal zkoušet novou neobvyklou buchtu. Chtěl jsem udělat něco hodně tmavého ve stylu čoko s použitím praženého karobu. Aby buchta nebyla příliš suchá, často používám na povrch nebo dovnitř některá povidla, která jsem si sám udělal. Když se...
Tofu Cranachan s třešněmi

Tofu Cranachan s třešněmi

Inspiraci k tomuto receptu jsem čerpal ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. Počet porcí 5-6 Doba přípravy 70 minut  Budeme...
Dortík BOUNTY

Dortík BOUNTY

Tento recept /originál ZDE/ jsem si tentokrát vypůjčil od Evy Francové. ze stránek Kuchařka ze Svatojánu. S Evou máme jedno společné. Velice rádi tvoříme recepty, které jsou ojedinělé převážně složením surovin ze zdravé výživy. K zapůjčení receptu jsem měl několik...
Pečená hrušková povidla

Pečená hrušková povidla

Letos jsem se pustil do zavařování marmelád, džemů ale také povidel. Nakonec mám na kontě 6 druhů, některé jsem dělal i dvakrát. Nesmí chybět jahoda, třešeň, broskev, švestková povidla a nakonec přišly na řadu hrušky. V názvu najdete povidla, já znal teda doposud...