PK | Pro 12, 2022 |
Na tento lehký moučník jsem se chystal poměrně dlouho, moje myšlenka postupně zrála, přibývaly různé suroviny, jako jsou kakaové boby, bio pomeranč a pár dalších. Hlavní myšlenkou však byla máslová dýně ve spojení s voňavým zimním koření, přesně naplánované za zimní...
PK | Pro 1, 2021 |
Poslední z kousků vánočních příprav. Je to recept téměř totožný z minulého roku až na pár drobných uprav. Především tuk musel být jiný, to bylo prioritou. Vždy když jsem použil kokosák, tak práce s těstem nebyla lehká. Toto těsto fungovalo docela dobře, hlavně se...
PK | Pro 1, 2020 |
Každý rok přidávám na blog nějaký vánoční recept v podobě klasického cukroví mnou pozměněné verzi, která většinou vychází z nějakého osvědčeného originálu. Tento rok jsem dal opět na recept z notýsku mé mámy, které na svoje pokoleních děděné zápisky nedá dopustit....
PK | Pro 15, 2019 |
Hnízda patří mezi cukroví, které dají dost práce, hlavně v případe, když si chcete vyrobit i vlastní podstavky. Chtěl bych upozornit, že kvůli použitým surovinám je vhodné, toto cukroví dělat těsně před vánoci (ideálně týden- 10 dní), aby se vám úly nekazily nebo...
PK | Pro 4, 2019 |
Nevím, jak moc mají tyto rohlíčky společné s Paříží, ale pro mě jsou neodolatelné stejně jako třeba pro turistu Eiffelovka. Jako dítě jsem je každé vánoce hltal po kvantech. Až letos jsem se odvážil k této veganské verzi. Nebylo to však úplně jednoduché, práce...