Greenwayfood

by Petr Klíma

Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Na tento lehký moučník jsem se chystal poměrně dlouho, moje myšlenka postupně zrála, přibývaly různé suroviny, jako jsou kakaové boby, bio pomeranč a pár dalších. Hlavní myšlenkou však byla máslová dýně ve spojení s voňavým zimním koření, přesně naplánované za zimní...
Rychlé smetanové kokosky s pomerančem

Rychlé smetanové kokosky s pomerančem

Abych pravdu řekl, kokosky jsem snad nikdy nedělal, i když kokos miluji. A tak jsem se do toho pustil. Samozřejmě nepřipadaly v úvahu vaječné bílky, přemýšlel jsem tedy, jak na to. U nás v krámě mi do oka padly rýžové vločky. Vytvořil jsem z nich jakousi hmotu...
Celozrnné perníčky

Celozrnné perníčky

Poslední z kousků vánočních příprav. Je to recept téměř totožný z minulého roku až na pár drobných uprav.  Především tuk musel být jiný, to bylo prioritou. Vždy když jsem použil kokosák, tak práce s těstem nebyla lehká. Toto těsto fungovalo docela dobře, hlavně se...
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Každý rok přidávám na blog nějaký vánoční recept v podobě klasického cukroví mnou pozměněné verzi, která většinou vychází z nějakého osvědčeného originálu. Tento rok jsem dal opět na recept z notýsku mé mámy, které na svoje pokoleních děděné zápisky nedá dopustit....
Vosí hnízda

Vosí hnízda

Hnízda patří mezi cukroví, které dají dost práce, hlavně v  případe, když si chcete vyrobit i vlastní podstavky. Chtěl bych upozornit, že kvůli použitým surovinám je vhodné, toto cukroví dělat těsně před vánoci (ideálně týden- 10 dní), aby se vám úly nekazily nebo...