Greenwayfood

by Petr Klíma

Celozrnné perníčky

Celozrnné perníčky

Poslední z kousků vánočních příprav. Je to recept téměř totožný z minulého roku až na pár drobných uprav.  Především tuk musel být jiný, to bylo prioritou. Vždy když jsem použil kokosák, tak práce s těstem nebyla lehká. Toto těsto fungovalo docela dobře, hlavně se...
Řepná polévka s pomerančem a quinoou

Řepná polévka s pomerančem a quinoou

Tuto polévku jsem připravoval nespočetněkrát, převážně v restauraci, ale i doma. Nyní jsem si na ni vzpomněl a uvažuji, že ji opráším a budu servírovat na štědrovečerním stole. Polévka je příjemně nasládlá už proto, že je z řepy pečené. Také pomeranč a voňavé koření...
Zimní zázvorové košíčky

Zimní zázvorové košíčky

Započal advent a s ním je potřeba si promyslet, co letos připravit na Vánoce, kromě mých oblíbených perníčků nebo lineckého. Tentokrát jsem měl k dispozici dva poněkud odlišné, ale kvalitou velice spřízněné produkty. V první řadě je to zázvorová marmeláda, která je...
Citronové cukroví s kokosem

Citronové cukroví s kokosem

Poslední dobou nějak tíhnu k citrónové chuti. Při pečení používám jak šťávu, tak kůru, která musí být zásadně z ekologicky pěstovaného citronu. Toto cukroví je opět rychlý experiment s relativně dobrým efektem. Není příliš sladké, příjemně nakyslé po citronu a vůně po...
Vánoční ovesná panna cotta s anýzem  a brusinkovo-jablečným chutney

Vánoční ovesná panna cotta s anýzem a brusinkovo-jablečným chutney

Italská klasika úplně jinak! Co třeba s ovesnou smetanou a anýzovou limonádou od F.H Prager? 6 porcí Doba přípravy 25 minut Budeme potřebovat 0,33 ml anýzové limonády F.H Prager 400 ml ovesné smetany 1 pl strouhaného kokosu 2 pl třtinového cukru hnědého 40 g rozinek 4...