Greenwayfood

by Petr Klíma

Tofu tvarohové linecké cukroví

Tofu tvarohové linecké cukroví

Linecké cukroví dělá snad skoro každý a k vánocům prostě patří. Letos jsem chtěl mít těsto, které se nedrolí, a myslím, že konzistence není vůbec špatná. Možná se vám bude zdát málo sladké, není divu však je téměř bez cukru. Každopádně dobře oslazená domácí rybízová...
Išlské dortíčky  s avokádovým krémem a pistáciemi

Išlské dortíčky s avokádovým krémem a pistáciemi

Tak, jsou tu opět Vánoce a já jsem se dal do pečení cukroví, tentokrát bez palmáče! Každopádně tento druh bude potřebovat několik rad a doporučení. Toto těsto se docela drolí a práce s ním nebude žádný med. Doporučuji těsto válet pozvolna, jakmile se začne drolit,...
Šťavnaté  bezlepkové marokánky

Šťavnaté bezlepkové marokánky

Marokánky se u nás doma dělaly vždy, toto je velice odlišná verze z kvalitních surovin, téměř bez cukru. V naší restauraci se po nich vždy zapráší, jsou prostě famózní a měkoučké… Doba přípravy 50 min. 50 malých mincí  Bešamel: 250 ml sójové smetany 150 ml sójového...
Vánoční vícezrnné cukroví

Vánoční vícezrnné cukroví

Jedno z hlavních cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole. Vzhledem připomínající linecké pečivo, v celozrnném provedení, s voňavými mandlemi a citronovou kůrou. Budete se opět muset obrnit trpělivostí, těsto se trochu drolí, jakmile najdete správný grif půjde to...
Slunečnicové  kytičky  s kandovaným citrónem

Slunečnicové kytičky s kandovaným citrónem

Vždy mám doma spoustu sušeného ovoce, semínek nebo ořechů. Nakonec všeho vánočního pečení udělám něco nevšedního z těchto surovin. Je to vždy experiment, letos z toho vznikly. 30 ks cukroví Máčení slunečnice 12 hodin Doba přípravy 50 minut i s pečením Budeme...