Greenwayfood

by Petr Klíma

Šťavnaté bezlepkové marokánky

,
Šťavnaté  bezlepkové marokánky
Marokánky se u nás doma dělaly vždy, toto je velice odlišná verze z kvalitních surovin, téměř bez cukru. V naší restauraci se po nich vždy zapráší, jsou prostě famózní a měkoučké…

DSC_9475-2

Doba přípravy 50 min.
50 malých mincí

 Bešamel:
250 ml sójové smetany
150 ml sójového nápoje
40 g pohankové mouky
30 g rostlinného margarinu Provamel
5 pl rýžového sirupu

Do větší mísy dáme:
50 g dýňových semínek
50 g rozinek
50 g sušených brusinek
50 g sušených fíků
20 g lněného semínka
50 g kokosu strouhaného
15 g kustovnice
30 g sušené citronové kůry
1 čl perníkového koření

DSC_9247

Karobová čokoláda
2pl karobových bonbonů
1pl rostlinného margarinu Provamel
1pl sirupu agáve
2pl sójové smetany

DSC_9273-2

Návod:

  1. Nápoj spolu se smetanou, margarinem a sirupem přivedeme k varu, do směsi za neustálého míchání metličkou přidáváme mouku. Jakmile bešamel téměř ztuhne, odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme.
  2. Vlijeme do mísy se zbytkem surovin a důkladně promícháme.
  3. Menší lžičkou dáme malé množství hmoty do malé kulaté formičky na cukroví a namočenou lžící vytvarujeme marokánky. Vše se odehrává na plechu s pečícím papírem.
  4. Pečeme 12 minut v troubě rozehřáté na 170°C. Necháme vychladnout a otočíme spodní stranou nahoru.
  5. Ve vodní lázni rozehřejeme bonbony s tukem a odstavíme. Zakápneme sójovou smetanou. Můžeme osladit sirupem. Necháme ztuhnout v chladu.

DSC_9316

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

17.12.2015

Share This