Greenwayfood

by Petr Klíma

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

,
Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou


Další koláč který můžete vyzkoušet z mé oblíbené ječné kaše Tsampa. Jarní rebarbora a jahody jsou nepřekonatelnou kombinací v koláči vždy fungují skvěle, vyzkoušejte.

Počet porcí 8

Doba přípravy 50 minut

Suroviny:
200 g kaše Tsampa 
20 g vanilkového pudinku
1 lžička jedlé sody
40 g slunečnicového oleje
250 ml sójového mléka
80 g rýžového sirupu nebo medu
drobenka
20 g ztuhlého kokosového tuku
30 g třtinového cukru
30 g kaše Tsampa
tuk na vymaštění formy

rebarbora a jahody
plátky mandliček na posyp

                                                                                



Návod:

  1. Do větší mísy prosejeme kaši, přidáme pudink, sodu a zamícháme.
  2. Všechny suroviny na drobenku rukama spojíme v sypkou konzistenci.
  3. V menší misce metličkou rozmícháme olej, mléko pokojové teploty a sirup. Přidáme k suchým surovinám , zamícháme a vlijeme do vymaštěné a kaší vysypané formy o příměru 20 cm.
  4. Poklademe kousky oloupané rebarobory, opranými jahodami, posypeme drobenkou.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě prvních 10 minut na 180°, a díle 20 minut na 165 °C.
  6. Koláč je díky sirupu méně sladký, dle potřeby můžete posypat moučkovým cukrem.

Můj tip: ovoce dle sezony střídáme, následují třešně, meruňky broskve nebo třeba maliny.



Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

26.5.2020

Share This