Greenwayfood

by Petr Klíma

Fenyklový salát s broskvemi a klíčenou čočkou

,
Fenyklový salát s broskvemi a klíčenou čočkou

Fenykl většinou v salátech kombinuji s pomerančem či grepem, tentokrát jsem se rozhodl pro tuto zajímavou kombinaci.

Počet porcí 4
Doba přípravy
15 minut

Budeme potřebovat:
1 středně velký fenykl
¼ ledového salátu
2 broskve
mletý pepř
Dresink:
šťáva z ½ malého pomeranče
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžička hořčice
1 lžička mořské soli

Návod:

  1. Do větší mísy nakrájíme najemno opracovaný fenykl (zbavený spodního kořenu a vrchních tuhých stonků), přidáme pokrájený ledový salát, na plátky nakrájené broskve, lehce osolíme, opepříme a zamícháme.
  2. V malé misce rozmícháme metličkou všechny suroviny na dresink, kterým přelijeme salát. Vsypeme naklíčenou čočku a celé zamícháme.

    Můj tip: na posyp si ponecháme nať ze stonků fenyklu připomínající kopr.

 

 

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

25.6.2018

Share This